Eşini öldüren sanığa tahrik indirimi uygulanmadı

Antalya'da kendisinden habersiz annesine 4 bin lira kredi çekip veren eşi Fatma Kızılçelik'i, olay günü 'Seni arkadaşın Caner ile aldatıyorum' dediği iddiasıyla boğarak öldüren Osman Kızılçelik hakkında, 'haksız tahrik indirimi' yapılmadı. Sanık, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Osman Kızılçelik duruşmada, olayın çekilen krediyle ilgisi olmadığını, eşinin olay günü 'Seni arkadaşın Caner ile aldatıyorum' dediği için bu olayın meydana geldiğini iddia etmişti.

Eşini öldüren sanığa tahrik indirimi uygulanmadı
Antalya'da bir giyim mağazasında tezgahtar olarak çalışan Fatma Kızılçelik, geçen yıl 24 Nisan sabahı evinde boğularak öldürüldü.

Yapılan araştırmada Fatma Kızılçelik'i, cinayetten sonra eşine cep telefonundan 'Bebişim ben kurs alanındayım. Molaya çıkınca beni ara' yazılı mesaj atan Osman Kızılçelik'in öldürdüğü ortaya çıktı.

Bir bankadan 4 bin lira kredi çekip annesi Selma Taşkıran'a verdiği için eşini öldürdüğü öne sürülen tutuklu Osman Kızılçelik, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen geçen duruşmada, olayın çekilen krediyle ilgisi olmadığını, eşinin olay günü 'Seni arkadaşın Caner ile aldatıyorum' dediği için bu olayın meydana geldiğini iddia etmişti.

Tutuklu Osman Kızılçelik hakkındaki davanın görülmesine bugün Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Cumhuriyet savcısı, Osman Kızılçelik hakkında 'haksız tahrik indirimi' talep etti. Sanık Kızılçelik'in avukatı Gülten Adalı da müvekkiline hem tahrik indirimi hem de takdir indirimi yapılmasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu davada öldürülen Fatma Kızılçelik'in annesi Selma Taşkıran'ın avukatı Aşlin Onursev ise sanığa hiçbir indirim yapılmamasını istedi. Eşinin boğazını sıkarak öldüren sanığın olaya hırsızlık süsü vermeye çalıştığını, evden ayrıldıktan sonra da hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi eşinin cep telefonuna mesaj attığını belirten Aylin Onursev, sanığın 'tasarlayarak öldürme' suçundan cezalandırılmasını ve hiçbir indirim yapılmamasını istedi.

Son sözü sorulan Osman Kızılçelik, pişman olduğunu belirterek, Olaylar istem dışı gelişti' dedi.

Mahkeme, sanığı 'nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Sanığın yargılama sürecindeki olumlu tavır ve davranışları nedeniyle takdir indirimiyle verilen cezayı ömür boyu hapse indiren mahkeme heyeti, oy çokluğuyla tahrik indirimi yapmadı. Mahkemenin kararında 'haksız tahrik indirimi' öngören TCK'nın 29'uncu maddesinin uygulanması gerektiğini düşünen mahkeme başkanının çoğunluğun görüşüne katılmadığı da eklendi. Avukat Aylin Onursev 'takdir indirimi' nedeniyle kararı temyiz edeceklerini söyledi. Sanığın CMK tarafından atanan avukatı Gülten Edalı ise 'takdir indirimi' ile birlikte müvekkiline 'tahrik indirimi' de yapılması gerektiğini belirterek kendilerinin de kararı temyiz edeceklerini söyledi.