Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis

Antalya'da annesine 4 bin lira kredi çektiği ve kendisini aldattığı gerçekçesiyle eşini öldüren kişiye, müebbet hapis cezası verildi Mahkeme heyeti sanığa 'haksız tahrik indirimi' uygulamadı.

Antalya'da annesi için 4 bin lira kredi çektiği ve kendisini aldattığı gerekçesiyle eşini boğarak öldüren sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Osman Kızılçelik, müştekiler Selma Taşkıran ve Nasuh Karakuzu ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Cem Sağdıç, sanık Kızılçelik'in eşi Fatma Kızılçelik'in kendisinden habersiz 4 bin lira kredi çekerek annesine vermesini duyması üzerine iki eşin arasının açıldığını belirtti.

Bu süre zarfında Kızılçelik'in arkadaşı Caner C. ile eşi Fatma Kızılçelik'in arasında bir yakınlaşma olduğu belirtilen mütalaada, sanığın bu ikili arasındaki yazışmalara şahit olduğu ve cinayeti gerçekleştirdiği ifade edildi.

Savcı mütalaada, sanık Kızılçelik'in eşini 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek' öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsini talep etti.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Kızılçelik, daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini, olayın istem dışı gerçekleştiğini ve pişman olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kızılçelik'in 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi ve 'haksız tahrik indirimi' uygulamadı. Fakat heyet, sanık Kızılçelik'in duruşmadaki iyi hali nedeniyle indirim yaparak müebbet hapsine hükmetti.

Mahkeme heyeti üyelerinden biri ise sanık Kızılçelik'e 'haksız tahrik indirimi' uygulanmasını isteyerek karşı oy kullandı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 4 Nisan 2016 tarihinde Osman Kızılçelik, annesi için 4 bin lira kredi çektiği ve kendisini aldattığı gerekçesiyle tartıştığı eşi Fatma Kızılçelik'i boğarak öldürmüştü. Kızılçelik, olayın ardından gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA