Devlet Bahçeli: Bunların hepsi şerefsiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında NATO'nun PKK ile aynı cephede yer almasına ateş püskürdü.

Devlet Bahçeli: Bunların hepsi şerefsiz
Devlet Bahçeli: Bunların hepsi şerefsiz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında partililere seslendi. NATO'nun PKK, PYD stratejisini oldukça sert bir şekilde eleştiriken 'Terör örgütleri ile NATO'nun ne işi vardır? Bu ayıp değil midir? ABD nereye varmayı planlamaktadır? Bu insan azmanları, insanlık katilleri nasıl görülmektedir? Papatya toplayıp fal açan cici çocuklar değil, basbaya canidir, bal gibi haindir. Tartışmasız, şerefsizdir. insanlığa kastetmiş düşmanlardır. Bunun ötesi yoktur. Bundan başka söylenecek söz de yoktur' diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

Artan eşitsizlikler alarm zili çalmaktadır. İnsan onurunun çiğnenmesi, insani kazanımlarım çürümeye bırakılması, karamsar bekleyişleri tırmandırmaktadır. Gerilimler insanlığı adeta darboğazlara sürüklemektedir. Sorunlar ağırlaşmakta, içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Paylaşmanın erdemi konuşulur ancak komşunun aç yatıp kalkması dikkati çekmez. Gıybetin kötülüğü konuşulur ama onu bunu çekiştirmekten kimse çekinmez. iyi olmanın , temiz olmanın değeri sözde kalır, düzeyde kalamaz. Herkesin göründüğü gibi olmaya veya olduğu gibi görünmeye ihtiyacı vardır. Tutarlı olmak budur. Ahlaklı olmak da bunu gerektirecektir.

İSLAM DÜNYASI NASIL BU HALE GELDİ?

İslam aleminin üzerindeki ölü toprağını atması kaçınılmazdır. İslam dünyasının büyük bir kısmı yoksullukla savaşırken küçük bir kaymak tabaka kaynakları açgözlülükle sömürmektedir. Ne olmuştur'da İslam dünyası birbirine düşmüş ve terörizm etrafımızı kuşatmıştır? Var olan vicdansızlık ve tahammülsüzlük neye yorulmalı, nasıl yorumlanmalı?

TRUMP'IN SÖZLERİNİN MUHATABI KİM?


Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı eşliğinde 110 milyar dolarlık silah anlaşması hangi mantık sonucudur. ABD Başkanı'nın 'Benim için rejimler önemlidir' sözünün adresi neresidir. Petrol kuyularından dolar çıktı ama insanlık o kuyulara gömüldü. Yerin altı, yerin üstüne çıkarıldı, yerin üstü de yerin altına sokuldu. En kötüsü de İslam'ı kullanan, yüce dinimizi emellerine alet etmeye kalkan terörün varlığıdır. İslami terörden bahsetmek uydurmadır.

ORTADOĞU'DA ORTAK AKIL YOK


17 Aralık 2010'da seyyar satıcı Tunus'lu Muhammed Buazizi'nin kendini yakması Kuzey Afrika ve Ortadoğu'yu da ateşe vermiştir. İsyan duyguları uyanmış, devrimler doğmuştu. Ruhunu ipotek ettiren kişi ya da toplumlarda ortak aklın olmayacağı, olmayan bir şeyden de medet umulmayacağı bir tarih gerçeğidir. Ortadoğu'da şu anda ortak akıl yoktur. Akıl olmayınca irade bulunmayacaktır. Ortadoğu emperyalizmin her türlü tehdidine açık ve korumasız durumdadır. Terör örgütleri komşu coğrafyalara demir atmış, risk ve belirsizliklere çengeli takmıştır.

NATO'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ:BU KADAR UCUZ MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı NATO zirvesinde aklımızın yatmadığı bazı kararlar alınmıştır. NATO'nun DAEŞ'le mücadeleye katılacak olması en önemlisidir. Bu seçenek ilk bakışta oldukça olumlu değerlendirilecektir ancak NATO'nun yalnızca DAEŞ'e odaklanması ayrıca, istihbarat toplanması veya paylaşılması ile askeri faaliyetlerinin sınırlı kalacak olması kuşku ve kaygılarımızı artırmaktadır. Gündemde PKK-PYD-YPG yoktur. ABD tüm itirazlara rağmen PKK/YPG'ye silah vermektedir. Bu çerçevede 15 ve 20 Mayıs'ta silah ve mühimmat sevkiyatı ortadadır. 65 yıllık bir ortaklık hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye olmamızın hiç mi hatırı yoktur? Ne demek NATO ile PKK-PYD-YPG'nin aynı çizgide olması! Bu ne menem bir çarpıtlıktır. NATO bugüne kadar herhangi bir yaramıza merhem olmuş değildir. Bilhassa darbeler tarihi incelendiğinde henüz aydınlanmamış çok sayıda iddia ve itham NATO'yu direkt kapsamına almıştır

BUNLAR TARTIŞMASIZ ŞEREFSİZ

Terör örgütleri ile NATO'nun ne işi vardır? Bu ayıp değil midir? ABD nereye varmayı planlamaktadır? Bu insan azmanları, insanlık katilleri nasıl görülmektedir? Papatya toplayıp fal açan cici çocuklar değil, basbaya canidir, bal gibi haindir. Tartışmasız, şerefsizdir. insanlığa kastetmiş düşmanlardır. Bunun ötesi yoktur. Bundan başka söylenecek söz de yoktur