Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grubu konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkan olarak ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "249 şehit verdik, 2193 gazimiz oldu ama alçak FETÖ'nün kahpe arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grubu konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grubu konuşması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak konuşma yapmak üzere Meclis'e geldi.

Erdoğan'ı Meclis girişinde TBMM Başkanı Hüseyin Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve partililer karşıladı.

Meclis'e Genel Başkan sıfatıyla gelmesi nedeniyle Erdoğan için askeri karşılama töreni düzenlenmedi.   

TBMM Başkanı Kahraman'ı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından konuşmasını yapmak üzere AK Parti Grup Salonu'na geldi.

Konuşma öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı AK Parti grup salonunda Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağının bir arada olması dikkat çekti. 



Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

İŞİMİZ ÇOK DAHA ZOR
Dün genel merkezimizde MKYK toplantısını yaparak MYK'yı belirledik. Bugün de grup toplantısı için Meclis'teyiz. Durmak yok yola devam. Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız. Bundan sonra işimiz çok daha zor.

KATILAMADIĞIM TOPLANTILARA...
Grup toplantılarına iştirak etmeye çalışacağım. Ancak Cumhurbaşkanı olarak görevlerim nedeniyle şahsen katılamadığım toplantılara Sayın Binali Yıldırım kardeşim başkanlık edecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak süreci başarıyla yürüttü. Yıldırım'a yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum.
 
İNSALIK DERSİ VERDİK
Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen 3 milyon kardeşimiz için yaptıklarımızla kıllarını kıpırdatymayan ülkelere insanlık dersi verdik. Türkiye geçtiğimiz yıl yaptığı 5.6 milyar dolarlık insani yardımla tüm dünyaya örnek olmuştur.
 
NEREDE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ?
AK Parti, açık söylemek lazım, devrimci bir partidir. Batı ne diyordu, AK Parti sessiz bir devrim gerçekleştirdi diyordu. Türkiye en cesur, en etkili değişimleri AK Parti döneminde gerçekleştirmiştir. Hak ve özgürlükler konusunda hiç bir dönemde atılamayan adımları atmıştır. Devrimci geçinenlere sesleniyorum. Acaba bu adımları hanginiz attınız? Bizim yavrularımızı üniversitelerden kovan siz olmadınız mı? Nerede özgürlüğünüz? Nerede eğitim, inanç, düşünce özgürlüğü? Özgürlük benim sınıfıma dahil olanlarla olur mantığı yanlıştır.' 
 
HIZLA BU ŞEHİRLERİ DÖNÜŞTÜRELİM
AK Parti Türkiye Cumhuriyeti devletini milletiyle buluşturmuştur. Buradan bize milletvekili çıkmadı buraya yatırım yapmayalım dememiştir AK Parti. Burada bizim milletvekilimiz yok buraya havalanı yapmayalım demedik. Sayın Başbakan burada, Yüksekova ve Cizre'ye şehir olma sözümüz var. Olay sadece valiliğin ve bazı kurumların taşınmasıdır. Hızla bu şehirleri dönüştürelim. Hakkari'deki şehiri Yüksekova'ya taşıyoruz.

ALÇAK FETÖ'YE VE...

AK Parti insanı yaşat ki devlet yaşatsın demiştir. 15 Temmuz'da milletimiz devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, inancını, geleceğini korumak için adeta kıyam etmiştir. Bir çağrıya ülkemizin dört bir köşesinden cevap verilmesi çok anlamlıdır. Dünyada bunun benzeri yoktur. Milletimle gurur duyuyorum. 249 şehit verdik, 2193 gazimiz oldu ama FETÖ'nün kahpe arkasındaki iz sürücülerine bu ülke teslim edilmedi.
 
VATANDAŞLIKTAN ÇIKARACAĞIZ
Şimdi duruşmalar başladı. Bu duruşmalarla birlikte bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine mahkeme kararlarıyla iade-i itibarın sağlanmasını sağlayacağız. Dünyada bunları korumaya kalkanlara da yargı kararlarını göstereceğiz. Dünyaya sesleniyorum, sizler iade-i itibara yardımcısı olmazsanız sizlerin de bizim elimize düşenler olduğunuzda bunları alamayacaksınız. Terörle mücadele lokal değildir. Bunları inşallah vatandaşlıktan çıkaracağız.