Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sağlam: 'Çukurova'da bu yıl 550 bin dekar alana buğday ekimi yaptık. Geçen yıl Türkiye üretiminin yüzde 67'sini karşılamıştık. Bu sezon bu rakamın üzerine çıkacağımızı umuyorum'

Çukurova'nın önemli tarım merkezlerinden Osmaniye'de buğday hasadı başladı.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kış ve bahar yağışlarının bolluğunun rekolteye olumlu yansıdığını söyledi.

Üreticinin yüzünün güldüğünü dile getiren Sağlam, 'Her ne kadar son yağışlar bazı tarlalarda zarara yol açmışsa da ortalama rekolteye baktığımızda bu sezon çok iyi bir verim alacağımızı düşünüyorum. Çukurova'da bu yıl 550 bin dekar alana buğday ekimi yaptık. Geçen yıl Türkiye üretiminin yüzde 6-7'sini karşılamıştık. Bu sezon bu rakamın üzerine çıkacağımızı umuyorum.' diye konuştu.

Buğday üreticisi Vahit Karadağ da üründen bu sene istedikleri verimi aldıklarını belirtti.

Verim kadar fiyatlardan da memnun olduklarını anlatan Karadağ, 'Sadece buğday değil tüm ürünlerimizden iyi ürün almayı ve iyi fiyattan satmayı umuyoruz. 100 dönüm alana buğday ekimi yaptım. Bu sezon ortalama 60 ton ürün alacağımızı umuyorum. Fiyatlar da 1 lira seviyelerinde devam ediyor.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA