Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

Proje kapsamında Bayburt'ta 68 aileye elektroşoklu çit ve bin 360 arılı kovan dağıtıldı.

Orman Bölge Müdürlüğünce, Erzurum, Artvin ve Bayburt'ta Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansının desteğiyle yürütülen 'Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi' kapsamında, Bayburt'ta 68 aileye elektroşoklu çit ve bin 360 arılı kovan dağıtıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Orman İşletme Şefliği üretim sahasında gerçekleştirilen dağıtım töreninde, arıcılığın teşvik edilmesi anlamında bu projenin önemli olduğunu söyledi.

Projeyle arıcılık, orman alanlarının ıslahı, ağaçlandırma gibi çeşitli alanlarda önemli çalışmaların hayata geçirildiğini anlatan Ustaoğlu, 'Yine bu yıl toplam 1 milyon 600 bin liralık proje hayata geçirilecek. 68 aileye bin 368 arılı kovan da bunun bir parçası.' dedi.

Bayburt'un, arıcılık alanında bölgenin en önemli illerinin başında geldiğine işaret eden Ustaoğlu, kentin flora zenginliğinin gayet iyi olduğunu, tarım ve hayvancılığın yanı sıra arıcılık alanında da yapılan teşviklerin halkın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önem taşıdığını dile getirdi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez ise 'Erzurum, Artvin ve Bayburt'u kapsayan projenin toplam bütçesi 6,5 milyar yen. Biz Bayburt'a proje kapsamında bugüne kadar 1 milyon 178 liralık kredi sağladık. Bu yıl vereceğimiz rakam 1 milyon 611 lira. Yani bu yıla kadar verdiğimiz kadar bu yıl hibe desteği sağlayacağız.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından üreticilere arılı kovan ve elektroşoklu çit dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA