Çankayalı Miniklerden Anıtkabir'e Ziyaret

Çankaya Belediyesi kreşlerinden mezun olan minikler Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Alper Taşdelen, "Atamızı ziyarete geldik, bağlılığımızı ifade ettik, çocuklarımız için çok güzel bir gün oldu" dedi.

Çankayalı Miniklerden Anıtkabir'e Ziyaret
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, beraberindeki minikler ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirerek Anıtkabir’i ziyaret etti. Bu yıl Çankaya Belediyesi kreşlerinden mezun olan yaklaşık 300 çocuk ile Ata’yı ziyaret eden Taşdelen belediye olarak Türkiye’de en geniş kreş hizmeti veren belediye olduklarının altını çizerek, "Şu an bin 500 çocuğumuz var kreşlerimizde ve bu sayı yakında 2 bine çıkacak. Bugün de 6 yaş grubu çocukların mezuniyet törenini yapıyoruz. 300 mezun çocuğumuzla Atamızı ziyarete geldik, bağlılığımızı ifade ettik, çocuklarımız için çok güzel bir gün oldu. Önümüzdeki sene 3 kreş daha hizmete açacağız ve Çankaya Belediyesi, belediyeler içerisinde en büyük kreş işleticisi olarak yoluna devam edecek" diye konuştu.

Atatürk’ün mozolesine çiçek bırakan Başkan Taşdelen ve minikler Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesine geçen Başkan Taşdelen, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Taşdelen Özel Deftere şu sözleri kaleme aldı:

"Büyük Atatürk, kurduğun Cumhuriyetin, yaptığın devrimlerin ve insanlığa bıraktığın büyük mirasın takipçisi olarak senin izinde yetiştirdiğimiz çocuklarımızla huzurundayız. Yaptığımız her işte sana layık olmanın çabası içerisindeyiz. Senin yurttaşlık anlayışınla hareket ediyor, hiç kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmet götürüyoruz. Çankaya’nın her mahallesinde biz bir eser inşa ediyoruz. Senin ’yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak’ sözünü kendimize rehber edindik ve gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Büyük Atatürk, biz en çok çocukların belediyesiyiz diyerek senin izinde çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Ülkemizdeki en kapsamlı ve en kaliteli kreş hizmetini veriyoruz. Çocuklarımızı bilimle, sanatla ve felsefeyle büyütüyoruz. Çocuklarımız senin izinde, aydınlık düşüncelerle geleceğe kararlılıkla yürüyecektir. Biz kez daha yolundan ayrılmayacağımızı ifade ediyor, en derin saygı şükran ve bağlılıklarımızı sunuyorum."

"Çankaya’yı komple bir yenileme içerisindeyiz"

Yeni projeler hakkında da bilgi veren Taşdelen, Atatürk Kültür Merkezi’nin temelini daha öncesinden attıklarını ve inşaatının devam ettiğini, aynı şekilde Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin de inşaatının devam ettiğini belirtti.

İki yüzme havuzunun da temellerinin atıldığını dile getiren Taşdelen, "Üç Çankaya Evimizin inşaatı devam ediyor, parklarımızın inşaatları devam ediyor. Yani Çankaya tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçiriyoruz. Her mahallede bir eserimiz yükseliyor, aynı zamanda asfaltı, kaldırımı, çöp sistemini yeniliyoruz, Çankaya’yı komple bir yenileme içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA