Bolu'daki Usulsüz Dinleme Davası

'Resmi belgede sahtecilik', 'haberleşme ve özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarını işlediği iddiasıyla haklarında 7 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle 3 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi Sanıklar hakkında açılan FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği davası ile usulsüz dinleme davalarının dosyaları birleştirildi.

Bolu'da 'resmi belgede sahtecilik' ve 'haberleşme ve özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarını işlediği iddiasıyla 3 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, usulsüz olarak dinlendiğini ileri süren müşteki İmdat Aslan ile haklarında açılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasından da tutuklu bulunan eski İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit SEGBİS vasıtasıyla katılırken, komiser yardımcısı Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında açılan usulsüz dinleme davası ile FETÖ/PDY davalarının birleştirildiğini belirterek, sanıkların kimlik tespitini yaptı.

Kimlik tespitinin ardından, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yaparken İmdat Aslan ve dönemin Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı Ali Akçahan Gepdiremen'i usulsuz olarak dinlediği gerekçesi ile hakkında dava açılan ve daha sonra da kullandığı cep telefonunda FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme uygulaması ByLock tespit edildiği için yargılanmaya başlanan Bekir Mutlu savunma yaptı.

Savunmasında terör örgütü üyeliği ve ByLock kullandığı iddiasını reddeden Mutlu, dönemin emniyet müdürü ile terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ve istihbarat şube müdürlerinin kendisine kumpas kurduğunu ileri sürdü.

Mutlu, 17-25 Aralık sürecinden sonra çalışıyor ve PDY ile ilgili bir şeyler yapıyor gibi görünmek isteyen emniyet mensuplarının kendilerini hedef seçtiğini iddia ederek, 'Bu bedenden terörist ve hain çıkmaz. Mahkemeniz bir gün bana itibarımı iade edecek. Hakkımdaki iddialar o dönemde görev yapan ve şu anda çoğu FETÖ üyeliği nedeniyle görevinden ihraç edilen şube müdürleri ile emniyet müdürünün çalışıyor imajı vermek için bizi topun ağzına atması sonucu ortaya çıkmıştır.' dedi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden komiser yardımcısı Levent Şahin ise ByLock kullandığı iddialarının asılsız olduğunu ileri sürerek, 'Telefonumda ByLock olduğu ben cezaevinde iken tespit edilmiş. Ne zaman yüklendiği ve nasıl kullanıldığı belli değil. O nedenle bu suçlamayı reddediyorum.' diye konuştu.

Dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit ise meslek yaşamı boyunca sürekli terör örgütleri ile mücadele ederek ölüm tehlikeleri atlattığını ve mücadele ettiği yapıların üyesi olmayı kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA