BİK, 'Fotoğraflarında Muhabir' Sergisi Düzenleyecek

Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Müdürü Mustafa Bayraktar, gazeteciliğin temel direği olan muhabirlerin geçmişten bugüne çekmiş oldukları fotoğrafların 18 Temmuz’da sergileneceğini söyledi.

Muhabirliğin haber ve okur arasında var olan bağ olduğunu da ifade eden Bayraktar, “Muhabir habere en yakın rahata en uzak olan kişi. Devletle halkın arasındaki ilk teması sağlayan, haberi toplayan, kamuoyuna ulaştıran da muhabir. Gazeteciliğin kılcal damarları, olmazsa olmazı da o. Samsun’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal gazetelerde görev yapan muhabirlerin geçmişten günümüze kadar çekmiş olduğu fotoğraflardan 55 tanesi ‘Fotoğraflarında muhabir’ adı altında 18 Temmuz 2017 tarihinde sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.

Üç gün sürecek olan sergide katılımcılar tarafından satın alınacak olan fotoğrafların gelirlerinin yüzde 49’unu fotoğrafı çeken muhabire verileceğini de dile getiren Mustafa Bayraktar, “Yüzde 51’i de daha sonra belirlenecek olan çocuklara yönelik bir etkinlikte kullanılacak veya vakfa bağışlanacak. Muhabirinin her alanda göstermiş olduğu fedakarlığı burada da görmek mümkün” şeklinde konuştu.

40 yıldır görev yapan muhabirlerin olduğuna söyleyen Bayraktar, “Eski Samsun fotoğrafları da olabilir spor müsabakalarında çekilen bir fotoğrafta. Siyasetçilerin veya sanatçıların ilginç fotoğrafları da olabilir mezuniyet töreninden bir karede. Bugün çekilen bir fotoğrafta olabilir geçmişten nostalji de yapılabilir. Arkadaşlarımızın çekmiş olduğu müthiş fotoğraflar var. Önemli olan fotoğraflarında muhabirlerin neyi anlatmak istedikleri veya hangi koşulda fotoğraf çektikleridir” diye konuştu.

Sergiye katılmak isteyen muhabirlerin fotoğraflarıyla birlikte 1 Temmuz 2017 tarihine kadar Basın İlan Kurumu Samsun Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.
Kaynak: İHA