Avrupa Birliği Destekli Climatelaunchpad Yarışması Yeniden Türkiye'de

Avrupa Birliği İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından organize edilen,dünyanın en geniş katılımlı çevreci fikir yarışması bu yıl yeniden ClimateTurkey ekibi liderliğinde Türkiye’de. Dünya finalinde ilk 10’a girecek iş fikirleri 95 bin avro yatırım fırsatı ve 18 aylık girişim kampına katılma hakkı kazanacak. 33 ülkeyi kapsayan yarışmaya son başvuru tarihi ise 18 Haziran.

Avrupa Birliği Destekli Climatelaunchpad Yarışması Yeniden Türkiye'de
Avrupa Birliği tarafından fonlanan, Avrupa Birliği İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü ve Horizon 2020 ile koordineli çalışan Climate-KIC tarafından organize edilen ve dünyada 2015 yılından bu yana düzenlenen ClimateLaunchpad Yarışması, dördüncü yılında kapılarını yeniden Türkiye’yi temsil edecek iş fikri başvurularına açıyor. Dünya finalinin kazananlarına 10 bin avro, 5 bin avro ve 2 bin 500 avro nakit ödül ve aynı zamanda finalde ilk 10’a giren tüm iş fikirlerine, Climate KIC Accelerator Programı’na girerek 95 bin avro yatırım fırsatına erişme imkanı sunuluyor. Avrupa Birliği tarafından toplamda 950 bin avro fon ayrılan yarışma, 33 ayrı ülkeden girişimci katılımcıların bir araya geldiği ve buluştuğu bir platform olarak uluslararası bir deneyim fırsatı olarak tanımlanıyor.

ClimateLaunchpad organizasyonunun Türkiye ayağını geçen seneden bu yana ClimateTurkey ekibi üstleniyor. Geçen yıl Türkiye’nin ilk kez katılmış olduğu ve Talin’de 30 ülkeden 90 iş fikri sahibinin ülkelerini temsil ederek yarıştığı finalde, Türkiye finalisti ’Sponge’ ekibi hem ’Seyirici Özel Ödülü’ hem de 2’ncilikle yurda döndü. Bu yıl Sabancı Üniversitesi’nden SuCool ile de işbirliği içinde olan ClimateTurkey yeni ve çevreci iş fikirlerini arıyor.

Çevreci iş fikri olan ve girişimciliği benimseyen herkesin başvurabileceği ClimateLaunchpad 2017’nin süreci şöyle;

Başvuru şartları; İş fikirleri üzerinden mevcut kazancın bulunmaması ve daha önce iş fikrine bağlı herhangi bir ürün/prototip ya da çözümün ticari olarak kullanılmamış olması. Yarışma Takvimi; 18 Haziran Türkiye’den yapılacak başvurular için son tarih. 8-9 Temmuz ön elemeyi geçenlerin davet edileceği ve İstanbul’da girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Bootcamp (Eğitim Kampı). 11 Ağustos’ta Türkiye Finali, İstanbul yapılacak. 18-19 Ekim tarihinde Dünya Finali Limosal, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yapılacak.
Kaynak: İHA