Atakum'da Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi

Atakum Belediyesi tarafından ilçede kurulan Atakum Ramazan Sokağı, iftar ve sahur vakitleri arasında Samsunluları buluşturmaya ve keyifli akşamlar yaşatmaya devam ediyor.

Atakum'da Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Türk-İş mevkiinde, Seyfi Demirsoy İlkokulu yanında kurulan dev alanda sevdikleriyle birlikte, birbirinden güzel etkinlikler eşliğinde eğlenceli akşamlar yaşayan Samsunlular, Ramazan ayının güzelliklerini hep birlikte yaşıyor.

Ramazan Sokağı’nın sadece Atakumluları değil, tüm Samsunluları buluşturduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Geleneksel hale getirdiğimiz Atakum Ramazan Sokağı’nda, gerçekleştirilen etkinlikler eşliğinde, vatandaşlarımızla birlikte Ramazan Ayının güzelliklerini yaşıyoruz. Sadece Atakum’dan değil, şehrimizin bütün ilçelerinden Ramazan Sokağına büyük bir ilgi var. Eski Ramazan aylarını, bir nebze de olsa vatandaşlarımıza yaşatmak için kurduğumuz sokağımızda alışveriş stantları, çocuk oyun alanları, sahne gösterileri, geleneksel Türk Tiyatrosunun değerli oyunları, animasyonlar ve çeşitli etkinlikler eşliğinde keyifli akşamlar yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu güzelliklere ortak olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Atakum Ramazan Sokağı’nın yanı sıra mahallelerde kurulan dev iftar sofralarında Atakumluları buluşturduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Akalan Köy Konağı bahçesinde, Akalan Mahallesi ile birlikte Şenyurt, Güney, Ayvalı, Kasnakçı Mermer ve Çatmaoluk Mahallesi sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde konuştu.

Başkan Taşçı, “Mahalle iftarlarımız, aynı sofralarda buluşup, aynı lokmalarla oruçlarımızı açtığımız ve aynı duaya amin dediğimiz manevi bir güzellik olarak yaşanıyor. Atakum Belediyesi olarak, iftarlarda mahallelerimizde, iftar ve sahur vakitleri arasında da Atakum Ramazan Sokağı’nda, Ramazan ayının güzelliklerini tüm vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mahalle iftarına, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın yanı sıra AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, mahalle muhtarları, meclis üyeleri katıldı.

İftar sonrası vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken, vatandaşlar gelen öneri, şikayet ve talepleri not aldı.
Kaynak: İHA