Anadolu OSB İle Başkent Üniversitesinin İş Birliği Meyvesini Verdi

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay: 'Sanayilerin, üniversiteler ile iş birlikleri büyük önem taşımaktadır'.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, ekonominin büyümesinin temel koşulunun yüksek katma değerli ürünler üretmek olduğunu vurgulayarak, 'Sanayilerin, üniversiteler ile iş birlikleri büyük önem taşımaktadır.' ifadesini kullandı.

Tuncay, yazılı açıklamasında, Başkent Üniversitesi ile Anadolu OSB arasında yapılan eğitim protokolüyle öğrencilerin bitirme projelerini yatırımcılarla tamamladığını belirtti.

Projelerin üretim süreçlerinde kullanmaya başlanarak katma değer artışı meydana getirdiğini belirten Tuncay, yeni çalışmalar için tekrar öğrencilerle bir araya gelindiğini belirtti. Tuncay, şunları kaydetti:

'Günümüz koşullarında Türkiye ekonomisinin ivme kazanılabilmesinin temel koşulu yüksek katma değerli ürünler üretebilmektir. Tam da bu nedenle sanayilerin, üniversiteler ile iş birlikleri büyük önem taşımaktadır. Üniversitenin yaratıcı düşüncesi ile sanayinin üretim gücünü birleştirmek, rekabet edebilir bir endüstriyel tasarımı pazarda yer etmesini sağlamaktır.'

Kaynak: AA