Altınpark, Ankara'nın Ramazan Merkezi Haline Getirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Altınpark’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla ‘Kutsal Emanetler Sergisi ve Kitap Fuarı Açılış Töreni’ gerçekleştirecek.

Altınpark, Ankara'nın Ramazan Merkezi Haline Getirildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Kutsal Emanetler Sergisi’nde 6’sı Kabe Kapı Örtüsü ve 8 tanesi Mescidi Nebevi olmak üzere 15 eser sergilenecek. Bu eserler arasında ise Sultan Abdülhamit, Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecit, Sultan II. Mahmut, Sultan III. Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırarak Kabe’ye örtülmek üzere hediye edilen Kabe Kapı Örtüleri bulunuyor. Öte yandan Ankaralı din görevlisi ve hattat Recai Özsoy tarafından yazılan 150 kilogram ağırlığındaki dünyanın el yazması en büyük Kur’an-ı Kerim’i de sergide yer alacak.

Kabe’den 24 saat canlı yayının yapılacağı etkinlikte, Hat Sergisi ve Kitap Fuarı da bulunuyor. Erkekler ve bayanlar olmak üzere iki mescidin bulunduğu alanda çocuklar için de eğlenceli oyuncakların bulunduğu, ‘Mahallede Şenlik Var’ panayırı kuruldu.

Altınpark, Kutsal Emanetler Sergisi, Hat Sanatı Sergisi ve Kitap Günleri Fuarı’nı gezecek olan Ankaralılar için Ramazan merkezi haline getirildi.

Kaynak: İHA