AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

'Bugün mahkemede, darbeyi yapan darbecilerin hiçbir tanesi 'darbeyi yaptık' diye kabul etmiyor' ''Darbeyi kim yaptı, ortada kalmış vaziyette. Ben yüce Rabbimin bu adaleti yerine getireceğine inanıyorum. 15 Temmuz darbe girişimini yapan hain FETÖ'ye gereken cezayı yargımız da gerektiği şekilde verecektir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Bugün mahkemede, darbeyi yapan darbecilerin hiçbir tanesi 'darbeyi yaptık' diye kabul etmiyor. Darbeyi kim yaptı, ortada kalmış vaziyette. Ben yüce Rabbimin bu adaleti yerine getireceğine inanıyorum. 15 Temmuz darbe girişimini yapan hain FETÖ terör örgütüne gereken cezayı yargımız da gerektiği şekilde verecektir.' dedi.

Esenler Belediyesinin Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği iftar programına katılan Çalık, başta PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere bütün terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizerek, Türkiye’nin demokratikleşmesi için de ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin çok önemli ve hiç unutulmaması gereken bir süreç olduğunu aktaran Çalık, 15 Temmuz'un Türkiye’nin ikinci Kurtuluş Savaşı'nın verildiği tarih olduğunu ifade etti.

Çalık, Malatyalıların bu kurtuluş gününde aslanlar gibi hem İstanbul’da hem Malatya’da hem de Türkiye’nin her yerinde meydanlara indiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

'Bugün Ankara’da Sincan'da bir mahkeme kurulmuştu. Kurulan mahkeme 15 Temmuz darbe girişimini yapanların yargılandığı bir mahkemeydi. AK Parti Genel Merkezinden genel başkan yardımcılarımızla, grup başkan vekillerimizle, milletvekili arkadaşlarımızla mahkemeye gittik. Hepinizin 15 Temmuz darbe gecesinde nasıl canlarınızı siper ederek vatanı savunduğunuzu biliyorum, bayrağı savunduğunuzu biliyorum. Ezanımız için toprağa düştüğünüzü biliyorum, şehitler verdiğinizi, 249 tane şehit, 2 bin 196 gazimizin olduğunu biliyorum. Ama bugün mahkemede darbeyi yapan darbecilerin hiçbir tanesi 'darbeyi yaptık' diye kabul etmiyor. Darbeyi kim yaptı, ortada kalmış vaziyette. Ben yüce Rabbimin bu adaleti yerine getireceğine inanıyorum. Ama bu dünyada Türk yargısı gereğini yerine getirecektir. 15 Temmuz darbe girişimini yapan hain FETÖ terör örgütüne gereken cezayı yargımız da gerektiği şekilde verecektir.'

Programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Malatyalılar ve partililer katıldı.
Kaynak: AA