ABD'den El Tanf Açıklaması

Pentagon sözcüsü Albay Davis:'(Suriye rejimi yanlısı grupların El Tanf bölgesine sevkiyat yapması) Oraya sevkiyatın devam ettiğini görüyoruz ve bundan kaygılıyız. Bundan dolayı hafta sonu onları uyarmak için o bildirileri attık. El Tanf eğitim kampının yakınlarında devriye gezmeye devam ettiklerini görüyoruz. Koalisyon kuvvetleri DEAŞ ile mücadele etmek üzere aylardır orada bulunuyor. Bu devriyeler ve ayrışma bölgesinin içerisinde silahlı tehdit unsurlarının bulunması kabul edilemez ve koalisyonu (ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon) tehdit ediyor”

WASHINGTON – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), yüzlerce İran destekli Suriye rejimi yanlısı milisin ABD askerlerinin muhalifleri eğitmek üzere bulunduğu Irak, Suriye ve Ürdün sınırındaki El Tanf kampının yakınlarında devriye gezdiğini açıkladı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, ABD’nin ayrışma alanı olarak tanımladığı bölgenin etrafından Suriye rejimine yakın milis birliklerinin sevkiyat yapmaya devam ettiğini söyledi.

Söz konusu kuvvetlerin El Tanf bölgesinin kuzey ve batısında devriye gezdiklerini gördüklerini kaydeden Davis, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıt koalisyonun, Beşşar Esed yanlısı güçleri bölgeden ayrılmaları konusunda uyarmak üzere havadan bildiri attığını söyledi.

Davis şu ifadeleri kullandı.

“Oraya sevkiyatın devam ettiğini görüyoruz ve bundan kaygılıyız. Bundan dolayı hafta sonu onları uyarmak için o bildirileri attık. El Tanf eğitim kampının yakınlarında devriye gezmeye devam ettiklerini görüyoruz. Koalisyon kuvvetleri DEAŞ ile mücadele etmek üzere aylardır orada bulunuyor. Bu devriyeler ve ayrışma bölgesinin içerisinde silahlı tehdit unsurlarının bulunması kabul edilemez ve koalisyonu (ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon) tehdit ediyor.”

Davis, rejim destekli güçlerin bölgeden ayrılmayı reddetmesi durumunda ABD’nin kuvvet koruma prosedürleri kapsamında adım atacağı uyarısında bulundu.

Bu ayın başında ABD savaş uçakları İran destekli söz konusu gruba yönelik hava saldırısı gerçekleştirmiş ve ayrışma bölgesi olarak adlandırılan alana giren konvoydan birçok aracı imha etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Savunma Bakanı James Mattis ise söz konu milis grubun İran tarafından yönlendirildiğini iddia etmişti.

Kaynak: AA