AB Rusya Büyükelçisi Açıklaması 'Rusya Ekonomide Korumacı Politika Uyguluyor'

AB Rusya Büyükelçisi Vygaudas Usackas, Rusya’nın ekonomide korumacı politika uyguladığını ve küresel tedarikler zincirinden kendisini soyutladığını iddia etti.

Avrupa Birliği Rusya Büyükelçisi Vygaudas Usackas, Rusya Çin ikili ilişkileri üzerine gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, “Ortak değerler, ekonomik entegrasyon ve toplumun modernleşmesi üzerinde işbirliği kurmak yerine maalesef krize çözüm aramak zorunda kaldık. Ukrayna krizin merkezidir. Avrupa Birliği ve Rusya çok taraflı ilişkileri nedeniyle birbirine bağlı” ifadelerini kullandı.

Usackas, konuşmasının devamında, “Rusya, ekonomide korumacı politika uyguladığını kabul ediyor, bu Rusya için bir önceliktir. Son zamanlarda Rusya, tüm önemli ekonomik sektörleri etkileyen korumacı önlemlerin geniş bir yelpazesini uyguladı. Rusya, küresel tedarikler zincirine entegre olmak yerine küresel tedarikler zincirinden soyutlanır gibi görünüyor” dedi.

AB’nin dış ticaret payının yüzde 46’sının Rusya’dan sağlandığını, Rusya’nın AB’nin en ölçekli ticari ortağı olduğunu vurgulayan Usackas, 2016 yılına kıyasla AB ve Rusya arasındaki ticaretin arttığını bu nedenle AB’nin Rusya ile işbirliğine ihtiyacının da arttığını kaydetti.

Kaynak: İHA