'Yetişkin Gençler Bocce Ligi' Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye genelinde huzurevlerinde kalan 65 yaş üstü 700 yaşlının yer alacağı ’Yetişkin Gençler Bocce Ligi’nin startını verdi.

'Yetişkin Gençler Bocce Ligi' Başladı
Dünyada ilk defa oluşturulan ’Yetişkin Gençler Bocce Ligi’nin açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Huzurevi önünde Sakarya Engelsiz Yaşam Mehter Takımı ile karşılanan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, bir süre mehteran takımının söylediği marşları dinledi. Çubuklularla sohbet edip, fotoğraf çektiren Bakan Kaya, ardından Bocce oynanan alana geçti ve burada kendisi de Bocce topuyla atış denedi.

Atış sonrası basın mensupların açıklama yapan Kaya, "Yaşlılarımız bizim başımızın tacı, onların sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bizim strateji planımızda da aktif yaşlanma adı altında çalışmalarımız var. Bu çalışmalar kapsamında biz huzur evlerimizde birçok fiziksel aktiviteyi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.



"Bocce yaşlılar için en uygun sporlardan bir tanesi"

Yaşlıların fiziksel açıdan sağlıklarını korumaları ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için farklı farklı spor faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaya, "Bocce de bunlardan bir tanesi. Aynı zamanda sağlığa zarar vermeyen, sakatlanma riski olmayan, spor ve aktif dinlenmeyi sağlayan bocce yaşlılar için en uygun sporlardan bir tanesi. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü olarak bocce, bowling ve dart organizasyonu ile birlikte bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında 120 tane personelimize federasyonlar eğitimler verdi" ifadelerini kullandı.

"Dünyada bir ilk olan ’Yetişkinler Bocce Ligi’ni başlatıyoruz"

2016 Şubat ayından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Huzur Evlerimizde bocce etkinliğini başlattıklarını hatırlatan Kaya, ’Yetişkinler Bocce Ligi’nin dünyada bir ilk olduğu belirterek şunları kaydetti:

"Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü ile birlikte dünyada bir ilk olan ’Yetişkinler Bocce Ligi’ni başlatıyoruz. Bugün burada 45 farklı ilimizden 78 huzur evimizden 700 yaşlımız var. Bu etkinlik sayesinde Yaşlılarımız hem spor yapıyorlar hem de yaşlanma sürecini sağlıklı bir şekilde geçiriyorlar"

Açılışın ardından Eskişehir, Ankara, Afyon ve Kırşehir huzurevi takımları Yetişkinler Bocce Ligi’nin ilk müsabakalarını yaptı.
Kaynak: İHA