TUSKON İddianamesinde Gizli Tanıktan Dikkat Çekici İfadeler

TUSKON iddianamesinde gizli tanık Boran’ın TUSKON Genel Sekreteri firari şüpheli Mustafa Muhammet Günay hakkındaki “Günay, sabah uyandığında saçını ne tarafa taraması hususunu dahi Fetullah Gülen’e soran şahıstır. Cemaate milyon dolarlar aktarmaları şartıyla iş adamlarına fahri konsolosluklar satıyordu” ifadesi dikkat çekti.

TUSKON İddianamesinde Gizli Tanıktan Dikkat Çekici İfadeler
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullah Gülen ve 85 iş adamı hakkında hazırlanan TUSKON iddianamesinde gizli tanık Boran’ın şüpheli iş adamları hakkındaki ifadeleri dikkat çekti. İfadesinde, firari şüpheli TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın örgüt içindeki en etkili şahıslardan biri olduğunu söyleyen gizli tanık Boran, bu şahsın zaman zaman Türkiye’ye başka ülke pasaportları ile geldiğini tahmin ettiğini söyledi.



Mustafa Muhammet Günay’ın örgütün iş adamlarına hakimiyeti konusunda en yetkili ve doğrudan Fetullah Gülen ile irtibatlı ve ona bağlı bir şahıs olduğunu kaydeden gizli tanık Boran, “Hatta Fetullah Gülen bu şahıs hakkında; ‘Sabah uyandığında saçını sağa mı yoksa sola mı taraması hususunu bana soran şahıstır’ şeklinde beyanda bulunarak kendisine ne kadar bağlı olduğunu ifade etmiştir. Mustafa Muhammet Günay bir dönemin Uganda fahri konsolosu idi. Ayrıca TUSKON’un yönetim kurulu üyeleri de özellikle Afrika ülkelerinin fahri konsolosları idiler” dedi.



“Milyon dolarlara fahri konsolosluk sattı”

Mustafa Günay’ın bu fahri konsoloslukları cemaate para aktarmaları şartıyla ve en az milyon dolar bedelle iş adamlarına bir nevi sattığını söyleyen gizli tanık Boran, “Fahri konsolos olan iş adamları da böylece diplomatik dokunulmazlık alıyorlar ve iş hacimlerini de olağanüstü büyütüyorlardı. Mustafa Günay gerçekten örgüt içinde en etkili şahıslardan birisidir. TUSKON yaptığı bir kısım resmi programlar nedeniyle devletten hibe alıyordu. Bunun yanında aynı desteği sponsor firmalar ve katılımcı iş adamlarından da temin edip bu şekilde mükerrer yardım aldığından Devlet Eski Bakanı Zafer Çağlayan TUSKON’a bu hibenin ya iş adamlarından ya da devletten alınmasına bağlı olduğunu ifade edince Mustafa Günay ile şahsi mücadelesi oldu” ifadelerini kullandı.

“17-25 Aralık başarılı olsaydı Günay ekonomi bakanı olacaktı”

Gizli tanık Boran’ın, Mustafa Muhammet Günay’ın bir sonraki kabinede Zafer Çağlayan’ın bakan olamayacağı ve onun bakan olmasını engelleyeceği yönünde Zafer Çağlayan ile konuşmalar yaptığını belirterek, “Buna rağmen bakan olan Zafer Çağlayan bilindiği gibi 17-25 Aralık sürecinde oldukça yıprandı. Bunun temelinde tamamen cemaatin çıkar savaşı ve örgütün bakanı hedef alması yatmaktadır. Zafer Çağlayan’ın devlet menfaatlerini korumak karşısında bu şekilde algıya maruz bırakılması dikkat çekicidir. Mustafa Muhammet Günay 17-25 Aralık süreci sonrasında örgütün başarılı olması halinde Ekonomi Bakanlığına getireceği isimdir. Mustafa Muhammet Günay ayrıca her ay bir ya da iki kez ABD’ye gidip Fetullah Gülen ile görüşüp, bu şekilde de talimat alırdı” dedi.

Örgütün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında irtibatını ve faaliyetlerini Facetime programıyla yürüttüğünü ve örgüt mensuplarının tamamına yakınının bu amaçla en çok güvendikleri Iphone cihazını kullandıklarını dile getiren gizli tanık Boran, “Uçuşlarda THY’yi fişleneceklerini düşündükleri için kesinlikle kullanmıyorlar, örneğin Hamidiye suyunu içmezler ve İstanbul Halk Ekmeğin ürettiği ekmeği almazlar. Bu ürünlerde büyü olduğu algısı vardır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA