THY İle Okan Üniversitesi Arasında İş Birliği

THY, pilot ihtiyacını karşılamak için Okan Üniversitesi ile anlaşma imzaladı.

Türk Hava Yolları (THY), pilot ihtiyacını karşılamak için Okan Üniversitesi ile iş birliği yaptı.

THY Basın Müşavirliğinin açıklamasına göre şirket, küresel çaptaki yükselişini sürdürmesinde önemli rol oynayacak insan kaynağını oluşturmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda THY, pilot ihtiyacını karşılamak için Okan Üniversitesi ile önemli bir iş birliğine imza attı.

THY'nin Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Levent Yılmaz, İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül, Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Rektör Prof. Dr. Şule Kut, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güner Gürsoy ve Pilotaj Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem İlday katıldı.

Anlaşma sonrası açıklama yapan Ekşi, dünyanın en iyi havayolu olma hedefleri doğrultusunda şirketin bayrağını gökyüzünde dalgalandıracak iyi yetişmiş pilotlara gelecekte de ihtiyaç duyacaklarını belirterek, 'İnanıyorum ki Okan Üniversitesi ile kurduğumuz bu iş birliği sayesinde THY ailesine katılacak pilotlarımızın her biri gökyüzündeki başarı hikayemizin altına yeni bir imza atacaktır.' ifadelerini kullandı.

Anlaşmayla teorik eğitimlerini Türk sivil havacılık mevzuatı çerçevesinde Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümünde alacak öğrenciler, insan kaynakları süreçlerinde başarılı oldukları takdirde THY bünyesinde 2. pilot olarak çalışma fırsatı bulacak.

THY yetkilileri, eğitim sürecinde öğrencileri düzenli olarak takip ederek, pilotaj bölümünün gelişimine destek olacak.

Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümüne devam eden ve programa yeni katılacak öğrencilerin tamamı, THY'nin şartlarını sağlamaları halinde programa dahil olabilecek.
Kaynak: AA