'Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşam'

Burdur'un Karamanlı ilçesinde anaokulu öğrencileri, 'Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı' kapsamında, kendi yiyecek ve içeceklerini hazırladı, çiçek dikip, bisiklete bindi.

Okul Müdürü Naciye Selimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan etkinliğin, yeterli ve dengeli beslenme ile hareketli yaşam faaliyetleri çerçevesinde düzenlendiğini belirtti.

Hazırladıkları programla hem öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hem de velileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Selimoğlu, 'Meyvelerimizi kendimiz sıkıp içiyoruz. Yoğurdumuzu kendimiz mayalayıp yiyoruz. Tablet, bilgisayar oynamak yerine, okulumuzun oyun parkını aktif şekilde kullanıyoruz. Obezite ile mücadele adına, çocukların boy ve kilo ölçümlerinin takibini yapıyoruz. Rehberlik amacıyla sık sık velilerimizi toplantıya çağırarak bilgilendiriyoruz.' dedi.

Selimoğlu, bu tür faaliyetler ile çocuklarda beklenen etkinin sağlandığını, velilerin de bilinçlendiğini, evlerde dahi okulun hazırladığı beslenme listelerinin dikkate alındığını söyledi.

Öğrenci velilerinden Nafiye Oral, sağlıklı ve yeterli beslenme ile hareketli faaliyetleri evde de devam ettireceklerini dile getirdi. Oral, 'Çocuklarımızı, tablet, bilgisayar ve akıllı telefonlardan uzak tutarak, park ve bahçelerde oynamaya teşvik etmemiz gerekiyor. Çocuklarımız bu etkinlikleri örnek alarak, evimizde de doğal ve sağlıklı beslenmeye yöneldi.' diye konuştu.

Kaynak: AA