Manisa'dan Kısa Kısa

Demirci Meslek Yüksekokulu ek bina protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Demirci Meslek Yüksekokuluna yapılacak ek bina için Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ile hayırsever iş adamı Selami Özpoyraz ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından protokol imzaları atıldı.

Rektör Çelebi'nin makamında düzenlenen protokol imza törenine Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı da katıldı.

İlçeye iki yeni yatırım yapılacağını kaydeden Selçuk, 'Hayırsever iş adamı Selami Özpoyraz tarafından protokol imza töreninin ardından çalışmalara başlanacak. İki kat olarak yapılacak ek binanın zaman içinde hayırsever İş adamı Selami Özpoyraz tarafından kat sayısı arttırılacaktır.' diye konuştu.

Hayırsever İş adamı Selami Özpoyraz'ın babası Hilmi Özpoyraz'ın babasının adının verileceği ek bina 2 kat olarak inşa edilecek. Akıncılar Mahallesi'nde mevcut Meslek Yüksekokulunun yan tarafına 979 metrekarelik arsaya yapılacak olan ek binanın birinci katında idari bürolar, ofisler ve kafeterya yer alırken, ikinci katında da 7 derslik yer alacak.

- Ameliyat mikroskobu teknolojisi ile ameliyat

Manisa'nın Akhisar ilçesi Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde ameliyat mikroskobuyla beyin cerrahi ameliyatları yapılmaya başlandı.

Gelişen teknoloji ile birlikte ameliyat mikroskobunun beyin ve sinir cerrahisi ameliyatlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Başhekim Karaca, mikroskop sayesinde ameliyatları daha güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Karaca, 'Hastanemiz şu anda B rolünde bir hastane olarak hizmet vermektedir. Amacımız bu kategoriyi gerekli uzman ve teknoloji desteğini de sağlayarak kısa sürede A grubuna çıkarmak ve Akhisar ile bölge halkına il düzeyinde bir hastane kategorisinde hizmet sunmaktır.' diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Tolga Oğuz ise 'Mevcut mikroskop sayesinde özellikle beyin, bel ve boyun fıtığı, omurilik ve sinir ameliyatlarında dokuların büyütülerek 3 boyutlu gözlemlenmesi ve milimetrik alanlarda çalışma imkanı sunan mikro cerrahi yöntemini başarılı bir şekilde uygulamaktayız.' dedi.
Kaynak: AA