İzmir Büyükşehir Belediyesine Trafo Tepkisi

Sivil toplum kuruluşları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü arka bahçesine yapımına başlanan elektrik trafosuna tepki gösterdi.

Resim Heykel Müzelerine Destek, Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Hümeyra Bezciler, yaptığı açıklamada, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Müdürlüğü arka bahçesinde yapımına başlanan elektrik trafosunun kentin mimari dokusunu bozacağını belirtti.

Müzenin İzmir'deki önemli kültür kurumlarından biri olduğunu belirten Bezciler, söz konusu binanın müzecilik faaliyetlerinin yanı sıra sergileriyle önemli bir sanat merkezi olduğunu ifade etti.

Konuyla alakalı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçmek istediklerini kaydeden Bezciler, şu ana kadar kendileriyle temas kurulmadığını söyledi.

Bezciler, şunları kaydetti:

'Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önceden deniz olup doldurulan hazine arazisine müze binasının arka cephesine sıfır 17 m uzunluğunda 8 m genişliğinde 5.5 m yüksekliğinde bir elektrik trafosu yapılmaya başlanmıştır. Bu trafonun gerçekleşmesi durumunda bölgenin siluetinde oluşacak olumsuz görüntünün dışında, manyetik alanın insan sağlığına vereceği zararlar, sanat atölyelerinde gerekli olan hava sirkülasyonun kapanacak olması ve bu trafo gerçekleştiğinde oluşabilecek yangın durumunda çok değerli müze eserleri de tehlikeye girmektedir.'

Kaynak: AA