İstanbul'da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Platformunca 7 Mayıs Pazar günü yapılacak program Yenikapı Etkinlik Alanında gerçekleştirilecek.

Peygamber Sevdalıları Platformunca, İstanbul'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Topkapı Sosyal Tesislerindeki basın toplantısında, Hazreti Muhammed'i toplumun ortak değeri olarak sunmak ve onun etrafında toplanmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğin temasının, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz.Muhammed (SAV)' olduğunu anlatan Kurtaran, 'Bu yıl sevgili Peygamberimizin adalet yönünü ele alacağız. Sevgili Peygamberimiz nasıl adil bir yöneticiydi, bir idareciydi, bir babaydı, bir tüccardı, bütün bu konuları toplumumuzla paylaşarak, onun hayatından adaleti ve hakkı kendi hayatımıza aksettirmeye ve hayatımızla resmetmeye çalışacağız. İnşallah bu da hem maddi ve hem de manevi katkıları olacaktır.' dedi.

Kurtaran, hazırlıkların son aşamasına geldiklerini aktararak, 'Ulaşım için iki yaka için de araç kalkış noktalarını belirledik. Anadolu Yakası'nda 10 ilçede 29, Avrupa yakasında 18 ilçede 82 noktada olmak üzere, toplam 111 noktadan etkinlik alanına ücretsiz servis araçlarımız ulaşımı sağlayacak. Bütün gayretimizle araç kalkış noktalarına gelen Peygamber sevdalısı halkımızı mağdur etmeksizin etkinlik alanına taşıyacağız.' diye konuştu.

Etkinlikte, platform tarafından hazırlanan ve 10 maddeden oluşan 'Hak ve adalet' konulu mesajın okunacağını dile getiren Kurtaran, 'Hak ve adaletin tesisi, Müslümanların arasındaki kardeşliğin pekişmesi, vahdetin oluşması için İslam alemine çağrı yapılacaktır. Efendimize salavatlar getirilecek, onun adının söyleneceği bu güzel etkinliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA