Gaziosmanpaşalı Gençler, 'Umudun Çocukları' Projesiyle Meslek Öğreniyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilçede çeşitli sebeplerden dolayı suça karışmış gençlere yönelik ’Umudun Çocukları’ isimli proje başlattı. Proje kapsamında, halk eğitim merkezinde meslek edindirme kurslarında çeşitli alanlarda eğitim alan gençler, eğitim sonunda çeşitli alanlarda istihdam edilerek topluma kazandırılacak.

Gaziosmanpaşalı Gençler, 'Umudun Çocukları' Projesiyle Meslek Öğreniyor
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan ve çeşitli suçlara karışan gençler için özel bir proje hazırladı. Hayata geçirilen örnek proje kapsamında 200 aileye uzman bir ekiple ziyaretler gerçekleştirildi.

Ailelerle yapılan görüşmeler sonrasında 14-18 yaş aralığındaki 20 genç, Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezinde üç ay süren meslek eğitim programına alındı. Çeşitli alanlarda meslek eğitim kursları alan gençler, kurs bitiminde eğitimleri doğrultusunda istihdam edilerek topluma kazandırılacak.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da gençleri halk eğitim merkezindeki eğitimleri esnasında ziyaret ederek, heyecanlarına ortak oldu.

“Gençlerimizi meslek sahibi yapmak için bu projeyi başlattık”

Gaziosmanpaşa’da her gencin topluma kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte buradaki çocuklarımızın hayata bakışlarını değiştirmek ve onları hayata kazandırmak, kendilerine öz güvenlerini sağlayacak bir destek vermek her şeyden önemlisi onları bir meslek sahibi yapmak maksadıyla bu çalışmaya destek veriyoruz. Burada yetişen çocuklarımız bir mesleğin içerisine giriyor, meslek kazanıyor ve istihdamla ilgili ihtiyaçları karşılamış oluyor. Elbette bu gençlerimizin ilgisiz ve sahipsiz kalmaları onların üzerinde çok olumsuz bir etki bırakmış. Kendilerine öz güvenlerini sağlamaları için gayret ediyoruz. Öz güvenlerini sağlayan her bir gencimize de halk eğitim bünyesinde almış olduğu kurslarda meslek sahibi olması sonucunda da istihdam ihtiyacını karşılıyoruz. Bölgenizdeki iş sahipleriyle de onları bir araya getirerek istihdam noktasında da kendilerinin bu edindikleri mesleklere karşılık gelecek işlerde çalışmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.



“Hem boş kalmıyoruz hem de meslek öğreniyoruz”

Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezinde meslek edindirme kursunda eğitim gören Yunus Selber, “Meslek öğrenmek için halk eğitim merkezindeki meslek edindirme kursuna başvuruda bulundum ve kabul edildim. Burada elektrikli aletlerin çalışma sistemlerini öğreniyoruz. Tamirin nasıl yapılacağını öğreniyoruz. Çanak anten kurulumunu öğreniyoruz. Zil tesisatlarının çalışma şekillerini öğreniyoruz. Bunların nasıl tamir edildiğini öğreniyoruz. Hem boş kalmıyoruz hem öğreniyoruz hem de meslek sahibi oluyoruz hem de ekstradan bir gelir elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

Umut Korkmaz isimli kursiyer ise “Belediye yetkilileri evimize gelerek böyle bir kursun olduğunu ve katılıp katılmayacağımı sordular. Ben de katılmak istedim ve kursa başladım. Burada çok şey öğrendim. Burada olmasak belki sokakta olacaktık. Madde bağımlılığına düşecektik. Burada olmak her şeyin önüne geçti. Bu projeyi başlatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA