Edirne Barosu Koruyucu Aileliğe Dikkat Çekti

Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Koruyucu Aile Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Edirne Barosu Koruyucu Aileliğe Dikkat Çekti
Eğitimde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Biriminde görev yapan Sosyal Çalışmacı Nihan Ertan, “Koruyucu aile nedir? Nasıl Koruyucu Aile olunur? Edirne’de çocuklara yönelik yapılan Hizmetler” konusunda bilgilendirme yaparak, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak çocuklara yönelik yapılan işlemler hakkında istatistiksel bilgiler verdi.

Koruyucu Aile Biriminde görev yapan Sosyolog Abdullah Aydın ve Çocuk Gelişimcisi Ceren Karakoyun ise “Koruyucu Aile yanında kalan çocukların sosyal durumları, koruyucu aile olmak isteyen ailelerde aranan şartlar, koruyucu aile hizmetinden faydalanacak çocuk ve aile eşleşmelerinin önemi ve koruyucu ailenin çocuklar üzerindeki etkisi” başlıklarında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş eğitimde yaptığı konuşmada, "Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karışlayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Kuşkusuz anne-babalar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünülenler gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm, hükümlülük gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremez ve çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelmektedirler" dedi.

Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Arzu Çağatay ise evlat edinme konusundaki hukuki süreç hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, koruyucu ailenin evlat edinme olmadığını anlatarak katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Eğitime, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Barosu Kadın, Aile ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyeleri, Avukatlar ve Baro Çalışanları katıldı.

Kaynak: İHA