Belediye'nin Kültür Gezileri

Yeşilyurt Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında, İnönü Üniversitesi ve Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, 'Peygamberler Şehri Kudüs'ü Anlamak' konulu bilgi yarışmasında dereceye giren 44 kişiyi Kudüs'e gönderdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, İslam medeniyeti ile vatan topraklarının kendilerine yurt edilmesinde büyük kahramanlıkların yaşandığı yurt içi ve yurt dışındaki tarihi kentlere geziler düzenlemeye önem verdiklerini kaydetti.

Çanakkale’ye bu yıl bin bir öğrenci götürdüklerini ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı 44 kişilik heyeti Kudüs'e uğurladıklarını aktaran Polat, 'Dört gün sürecek Kudüs ziyareti kapsamında Mescidi Aksa başta olmak üzere dini ve tarihi mekanlar ziyaret edilecek. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Kardeşlerimizi Kudüs'e göndermek bizim için büyük bir mutluluktur. Rabbim kazasız belasız bir şekilde gidip gelmelerini nasip etsin.' ifadelerini kullandı.

Yarışmayı iki ayrı kategoride gerçekleştirdiklerini belirten Polat, şunları aktardı:

'İslam medeniyetine göre Mekke ve Medine'den sonra Kudüs üçüncü kutsal topraklardır. Kudüs'ü ziyaret edecek kardeşlerimiz orada üç büyük dinin eserlerini görürken, özellikle Müslümanların Kudüs'e sağladıkları katkılara şahit olacaklar. Selahattin Eyyübi'nin eserlerini, Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan tarihi eserleri yerinde inceleme fırsatı bulacaklar. 100 yıl öncesinde Kudüs'e zarar gelmesin diyerek, ecdadımızın mütareke ederek bıraktığı Kudüs bizim için çok özel bir konumdadır.'

Kaynak: AA