AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yeniden üye olmasına ilişkin, “AK Parti çok mutlu, çok mesut. Kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Valiliğinin, tarihi İçkale’de bulunan binasını ziyaret eden Eker, şeref defterini imzalayıp, katıldığı toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yeniden üye olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eker, “Türkiye siyasetinde yeni bir dönemdir. Cumhuriyetin kurulması, çok partili hayata geçiş, son referandumda yapılan sistem değişikliğinin Türkiye’nin 80-90 yıllık siyasi hayatında önemli üç mesele olarak değerlendiriyorum. AK Parti çok mutlu, çok mesut. Kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü. Dolayısıyla onun liderliğinden biz parti olarak tekrar istifade edeceğiz. Bunun Türk siyasi hayatına gerek AK Parti üzerinden gerekse muhalefet partileri üzerinden yansımaları olacak. Sadece bizim için, partimiz için değil bütün Türkiye’deki siyasi partiler açısından sürecin başlangıcı olur. Bu açıdan da Türk siyasetine ve tüm siyasi partilere büyük katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.



"Bunların sayılarının artması önemli"

Şehrin huzura susadığını belirten Eker, “PKK terör örgütü maalesef uluslararası istihbarat örgütlerinin de desteğiyle, katkısıyla bu şehri tahrip etti. Bu şehrin sivil mimari örneklerini, sokaklarını, bir anlamda tahrip etti. Bu süreç içerisinde halk çok mağdur oldu ve çok zarar gördü. Terörle mücadeleyle PKK unsurlarının buradan temizlenmesi ve arkasından bu yakılan, yıkılan yerlerin ihya edilmesi, yeniden inşa edilmesi vatandaşlarımız arasında gayet memnuniyet uyandırdı. Özellikle bu son süreçte İçkale’de Hz. Süleyman Cami ve çevresinde yapılan yeşil alan bile hemşehrilerimiz için gerçekten memnuniyet verici bir park, bir yaşam alanı oluşturdu. Bunların sayılarının arttırılması önemli. Suriçi’nde buna benzer alanların yapılması çalışmaları yapılıyor. Bütün Diyarbakırlı hemşehrilerimizin bunun yanında yardımcı olması, katkı sağlaması ve kolaylaştırıcı bir tutum takınması önemli. Bundan sonraki süreçte de bu dokusuna uygun hem mimarinin korunması, restore edilmesi yapıların, sivil mimari örneklerinin de tescilli yapıların da ve tescilli olmayan yapılar yerine inşa edilecek olan binaların da Diyarbakır mimarisine ve şehir hayatının ruhuna uygun bir şekilde tekrar inşa edilmesi. Şuanda üzerinde çalışılan bir konu” diye konuştu.

Eker, daha sonra, Sur ilçesinde incelemelerde bulundu. Eker’e Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile kurum müdürleri eşlik etti.
Kaynak: İHA