Adana'da 'Ülkem İçin Değer' Projesi Uygulaması

Üniversite öğrencilerinin eğitime destek için hazırladıkları 'Ülkem İçin Değer' Projesi kapsamında Adana'nın Kozan ilçesinde Kuytucak Karapınar Mahallesi İlkokuluna kütüphane kuruldu.

Okulda yapılan etkinlikte proje ekibi, öğrencilerle halaylar çekip oyunlar oynadı. Programda Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Proje Temsilcisi Murat Bingöl, yaptığı açıklamada kırsaldaki eğitimi yaşatmayı amaçlayan projenin 3 yıldır devam ettiğini, 7 bölgede 7 kütüphane kurmayı hedeflediğini anlattı.

Bu kapsamda 4'üncü kütüphaneyi açtıklarını ifade eden Bingöl, 'Kütüphane açmanın gururunu yaşıyoruz. Burada önce ekibimizle birlikte okulu boyadık okul duvarlarına çizgi film karakterleri yaptık. Daha sonra kütüphane açtık. Kütüphane için üç ay öncesinden kitap toplama kampanyası başlattık. Bununla ilgili çevre il ve ilçelerden ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden kitaplar topladık. Bugün de kütüphanemizi açtık.'

Okul öğretmeni Zehra Saplık da proje ekibi ile tesadüf sonucu karşılaştıklarını belirterek, 'Okulun dışını ve duvarlarını renklendirdiler,100 kitaptan oluşan bir kütüphane kurdular. Bu proje ülkemizdeki köy okullarına örnek olur.” diye konuştu.

Öğrenciler de emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA