Yozgat Meydan Yeri Projesi'nde Çalışmalar Sürüyor

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan Meydan Yeri Projesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek cadde düzenlemesinin bir hafta içerisinde tamamlanacağını ve ardından cephe düzenlemesine geçileceğini söyledi.

Yozgat Meydan Yeri Projesi'nde Çalışmalar Sürüyor
Belediye Başkanı Kazım Arslan Tol Çarşı ve Meydan Yeri’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Meydan Yeri ve Tol Çarşında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Arslan, çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Arslan,"Meydan Yeri ve Tol Çarşı bölgesi Yozgat’ın tarihi bölgesidir. Ancak geçen yıllar içerisinde burası yaşanmaz bir hale geldi. Bakım yapılmadı ve binalar eskidi. Burasının yaşanılabilir bir çarşı olması için bir restorasyon gerekiyordu. Bununla birlikte projemizi hazırladık. Projemiz Anıtlar Kurulundan geçti. Zaman zaman iklim şartları nedeniyle çalışmalarımızda aksamalar olsa da hızlı bir şeklide çalışmalarımız devam ediyor. Netice itibariyle ciddi bir mesafe aldık. Önümüzdeki bir hafta içerisinde Meydan Yerinde, cadde düzenlemesini bitirmiş olacağız ve ardından cephe düzenlemesine başlayacağız. Yozgat güzel bir çarşıya kavuşacak ve Tol Çarşı eski tarihi görünümünü yeniden kazanmış olacak" dedi.

Kaynak: İHA