Sokak Hayvanları İçin Meşrubat Şişelerini Topluyor

Sivas’ta esnaflık yapan Serdar Öğer, örnek bir projeye imza atarak sokak hayvanları için meşrubat şişelerini topluyor. Topladığı şişeleri hurda olarak satan Öğer, elde ettiği kazançla sokakta yaşayan kediler için mama alıyor.

Sokak Hayvanları İçin Meşrubat Şişelerini Topluyor
Esnaf Serdar Öğer, sokak hayvanları için bir proje geliştirerek ’Boş kutuyu buraya atarak sokak hayvanlarına destek olun’ yazılı büyük bir kutuyu iş yerinin yakınına koyarak mahalledeki çocukların da ilgisini çekebilecek bir proje geliştirdi. Geliştirilen projeyle meşrubat şişelerini toplamaya başlayan Öğer, şişeleri hurda olarak satarak elde ettiği kazançla sokakta yaşayan kediler için mama alıyor. 15 tane kutu getiren çocuklara cips veya dondurma hediye eden Öğer, bu şekilde çocukları projeye dahil olmaya teşvik ediyor.

15 kilo boş kutuya bir poşet mama alan Serdar Öğer, "Sivas hayvan yerel hayvan koruma görevlisiyim yapma sebebim sokakta yaşayan canlıların daha iyi bir yaşam sürmeleri imkanımız gücümüz el verdikçe onlara daha iyi yaşam alanları sağlamak ve insanlara çocuklara doğayı hayvanlara olan sevgiyi daha iyi aşılamak çevremde çok çocuk var ve yüzde 70’i korkuyor hayvanlardan özellikle kedilerden bu korkularını bu şekilde yardımlarla bu tarz projeler hazırlayarak o korkularını sevgiye çevirmek amacım ve bu şekilde hem iki türlü faydası olacak projemizin hem sokakta yaşayan dostlarımızın karınları doyacak hem çevremiz temizlenmiş olacak bir nebze" dedi.

Geliştirdiği projedeki amacının hem çevreyi kirleten kutuların toplanması ortadan kaldırılması hem toplanan kutuların satılarak kedilere mama alınması hem de bu vasıta ile çocuklara hayvan sevgisi aşılandığını dile getiren Öğer, “Mahallemizde kedileri pek sevmiyorlar, ve mahallemizdeki çocukların çoğu kedilerden korkuyor, bu projeye destek olarak korkusunu yenmiş bir çok çocuğumuz var" şeklinde konuştu.

Daha önce de buna benzer kumbara projesi ile bir çok kedinin karnını doyuran esnaf Öğer, bu projeye de mahallelinin tepkisinin güzel olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA