Siirt'te Düdüklü Tencereye Tuzaklanmış EYP Bulundu

Siirt’te bir ihbarı değerlendiren polis, Afetevleri Mahallesi dere yatağında düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı buldu. Operasyonda, eylem hazırlığında oldukları belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "14 Mayıs 2017’de 155 Polis İmdat hattına gelen ihbar üzerine, Afetevleri Mahallesinde bulunan dere yatağında yapılan kontrollerde düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek, etkisiz hale getirildi.

Eylem hazırlığındaki bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 5 şüpheli 17.05.2017’de yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun devamında dere yatağında yapılan aramalarda, 2 adet Kaleşnikof tüfek ve 345 adet Kaleşnikof tüfek mermisi, 8 adet dolu şarjör, bir adet el telsizi, 2 adet anti tank roket başlığı, 4 adet sevk fişeği, yaklaşık 2-3 kilogram gübre, 3 adet fünye, Bir adet el bombası, 2 adet hücum yeleği, 2 kg demir bilyelerle güçlendirilmiş patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi" denildi.
Kaynak: İHA