Serik'te Ramazan Fırsatçılarına Göz Açtırılmayacak

Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, ramazan ayını fırsat bilerek uygunsuz gıda üretimi ve satışı yapanlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Müdürlüğün toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Çömezoğlu, geçen sene ramazan ayında Serik genelinde gıda üretimi, satışı ve sunumu yapılan yerlere toplamda 113 denetim yaptıklarını belirtti.

Denetimlerin bir önceki ramazan ayına göre yüzde 120 oranında arttığını ifade eden Çömezoğlu, 'Bu yılki ramazan ayında da aynı hassasiyet içerisinde denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. Tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapanlara fırsat vermeyeceğiz.' dedi.

Çömezoğlu, ramazan ayındaki denetimler sonucunda 7 işletmeye toplam 16 bin 995 lira idari para cezası uygulandığını vurguladı.

Geçen yıl üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yaklaşık bin 517 denetim yapıldığını dile getiren Çömezoğlu, bu denetimlerde gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermeyen işletmelerden 41'ine idari para cezası uygulandığını, 3 iş yeri için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve kesilen toplam idari para cezasının 123 bin 389 lira olduğunu kaydetti.

Çömezoğlu, bu yıl ise 215 satış yeri, 190 toplu tüketim yeri ve 47 üretim yeri olmak üzere toplam 452 gıda işletmesinin denetlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA