Sanat Ve Meslek Edindirme Kursları Yıl Sonu Sergisi

Muratpaşa Belediyesi, Muratpaşa Kaymakamlığı ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde, 5 bin kursiyerin katılımıyla 86 branşta açılan sanat ve meslek edindirme kursularının yıl sonu sergisi, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı.

Serginin açılışına, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Milli Eğitim Hasan Tevke, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Açılışta konuşan, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, 8 ay boyunca kursiyerlerin çok güzel ürünler ortaya çıkardığını belirterek, 'Bu ürünleri sizlerle paylaşmaktan kıvanç ve gurur duyuyoruz.' dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile devam eden iş birliğinin topluma yarar ve fayda sağlayan çok önemli bir birliktelik olduğunu kaydetti.

Bu kursların nihai amacının Muratpaşa'da insanların gelişerek, yaratıcılıklarını artırarak ve bütün benliklerini ellerindeki çalıştıkları uğraş alanına aktarmalarına vesile olması olduğunu ifade eden Uysal, 'Toplumun enerjisi iyi şeylere nasıl aktarılır, toplum için iyi sonuçlar nasıl doğar, işte böyle doğar. Yapacağımız en güzel şeylerden bir tanesi kendisi kültüre, sanat ve dayanışmaya vermek.' dedi.

Muratpaşa Kaymakamı Sedat Arısoy ise Muratpaşa Belediyesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle 21 ayrı merkezde bin 200 meslek ve sanat kursunun düzenlendiğini, açılan kurslarda yaklaşık 30 bin kişiye kurs verildiğini bildirdi.

Sergi, 4 Haziran'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA