Sakarya'da 'Türkçe Yaz Okulu' Anlaşması

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında 'Türkçe Yaz Okulu' için anlaşma imzalandı.

Üniversiten yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında Yunus Emre Enstitüsü, son 4 yıldır geleneksel olarak yaptığı “Türkçe Yaz Okulu” uygulaması kapsamında bu yıl da SAÜ'ye uluslararası misafir öğrenci gönderecek.

SAÜ Türk Dili Öğretimi ve Uygulama Merkezi’nin (TÖMER) ev sahipliği yapacağı 'Türkçe Yaz Okulu', 24 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Misafir öğrenciler, bu süreçte Türkçe öğrenmenin yanı sıra, Sakarya ve Sakarya’ya yakın bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin önemli yerlerine kültürel geziler yapacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunus Emre Enstitüsü’nün yayın organı olan Türkçenin Sesi Radyosu’nun tırı Sakarya’ya gelerek, 'Türkçe Yaz Okulu’nun sonunda bir program yapacak.

Sakarya’daki programın tamamlanmasından sonra, yaz okulundaki öğrenciler diğer üniversitelerdeki yaz okulu öğrencilerinin de katılacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da gerçekleşecek olan, 3. Uluslararası Türkçe Bayramı’na katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 11 farklı ülkeden gelecek kültür elçisi misafir öğrencileri Sakarya’da memnuniyetle ağırlayacaklarını ifade etti.

Elmas, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de destekleriyle Türkçe öğretimin yanı sıra, Türk kültürünü de tanıtacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA