Ordu'da Yollara 221 Milyon Yatırım

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2017 yılında il genelinde 221 milyon TL’lik yol yatırımı yapacaklarını açıkladı.

Ordu'da Yollara 221 Milyon Yatırım
İlçelerde yaşanan asırlık yol sorunlarına neşter vurduklarını ve 19 ilçede şantiye kurduklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hava şartlarının müsait olması durumunda yılsonuna kadar 500 km sıcak asfalt dökmeyi hedeflediklerini söyledi.



Yolları konforlu bir yapıya kavuşturmak için yol seferberliği sürdürdüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Geride bıraktığımız süreçte 300 milyon TL’lik yol yatırımı yaparak 320 km yolu sıcak asfalta ve birçok noktadaki yolları standardı yüksek bir yapıya kavuşturduk. 2017’de büyük hedefler koyarak bu doğrultuda hizmete sunacağımız 500 km sıcak asfalt, 300 km sathi asfalt kaplama, 65 km beton yol ve beton hendek çalışması, 11 km yeni yol açma, 354 km genişletme, bin 330 km stabilize yol ve 50 bin metrekare baskı beton kaldırım imalatı çalışması yapacağız. Tüm bu yatırımlar için ayırdığımız bütçe ise tam 221 milyon TL” dedi.



"Buyıl 500 km asfalt dökeceğiz"

Yüksek kesimlerdeki vatandaşların Büyükşehirin nimetlerine daha erken kavuştuğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Yüksek kesimlerde altyapı sorunu olmadığı için sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Asıl sorun nüfus yoğunluğunun fazla olduğu sahil kesimindeki ilçelerimizde. Buralarda doğal gaz, elektrik, kanalizasyon ve su çalışmalarının olması asfalt çalışmamızı sekteye uğratıyor. Bu yıl çalışmalarımızı bu iki ilçemizde ağırlıklı olmak üzere 19 ilçemize yayacağız. Bu çerçevede Altınordu ilçemizde 120 km ve Fatsa ilçemizde 100 km olmak üzere diğer ilçelerimizle birlikte 500 km sıcak asfalt dökmeyi planlıyoruz. Planlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.



“Yıl sonunda yolların yüzde 90’ı bitecek”

Başkan Yılmaz, “Modern bir görünüme kavuşturduğumuz yollarımıza alternatif yollar açarak ulaşımda kolaylık sağlıyoruz. Büyükşehirden önce, yerel yönetimler tarafından 10 yılda 20 km sıcak asfalt dökülmemişken Büyükşehir Belediyemiz, bir yılda bir ilçeye 100 km’nin üzerinde sıcak asfalt döktü. Altyapıyı hazırlama konusunda hızlı ve gayretliyiz, koşar adımlarla ilerliyoruz. Allah izin verirse 2017 yılından itibaren altyapı işlerimizin tamamını ve yollarımızın yüzde 80-90’ını bitirmiş olacağız. Sonra da üstyapı yatırımlarımıza başlayarak Ordumuzu 2018 yılında Türkiye’de parmakla gösterilen bir il haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA