NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesinde Mezuniyet

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, açılış konuşmasının başında, gelecek sene fakültede Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünün açılacağının müjdesini verdi.

Törene gelen velileri Ereğli’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Pehlivan,öğrencileri tebrik ederek tavsiyelerde bulundu.

Pehlivan, 'Bundan sonraki iş hayatınızda vatan millet sevgisiyle topluma başarılı bir şekilde hizmet edeceğinizden hiç şüphem yok.' dedi.

'Milletimizin sizlerden önemli beklentileri var' diyen Pehlivan, şöyle konuştu:

'Öğretmenliği en şekilde tanıyan ve uygulayan sizler ülkenin kalkınmasında en büyük rolü oynayacaksınız. Yaşadığımız bilgi çağında en önemli olgu beyin gücüdür. Ereğli Eğitim Fakültesi bu doğrultuda gereken teorik ve pratik bilgiyi sizlere doğrudan vermiştir. Araştırmacı ve sorgulayıcı bir eğitimden geçerek, gerçek potansiyelini ortaya koyan, karşılaştığı sorunların üstesinden gelen ve farklı çözüm önerileri üreten sizlerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi insanlar arasında yer alacağınıza inancım tamdır.'

Sevincin ve gururun bir arada yaşandığı mezuniyet töreninde ayrıca misafirlere halk oyunları gösterisi ve türkü dinletisi yapıldı.

Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından kep atılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA