Muğla'da Hükümlüler Çevre Temizliği Yaptı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde denetimli serbestlik kapsamındaki 50 hükümlü, 'Yaşanabilir bir çevre için el ele' sloganıyla düzenlenen etkinlikte Kayacık Sahili'ni temizledi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, denetimli serbestlik kapsamındaki 50 hükümlü, Kargıcak Sahili’nde çevre temizliği yaptı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce “Yaşanabilir bir çevre için el ele” sloganıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Dalaman ilçesinde, kaymakamlık ve belediyenin iş birliğinde Kayacık Sahili’ne gelen 50 hükümlü, plaj ve çevresinde temizlik yaptı. Hükümlüler, 1 saatte yaklaşık bir kamyon çöp topladı.

Dalaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde bölgede yaşayan yerli ve yabancı çevreciler de temizliğe destek verdi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, etkinliğin, suç işleyen bireylerin cezalarının toplum içinde yine toplum için çalışarak infaz edilmesi amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Dalaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zekiye Rehber de 'Kayacık Sahili'nde temizlik etkinliği yapmak istedikleri bize bildirildi. Biz de uygun gördük. Diğer kurumlarda çalışan mahkumlar da getirilerek etkinlik yapıldı. Özellikle bölgede yaşayan yerli ve yabancı vatandaşlar sahilin temizliğine önem veriyor. Biz de etkinliğe 50 kişi ile destek verdik.' dedi.

Etkinliğe Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aksu ve Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan da katıldı.
Kaynak: AA