Minik Sürücüler İçin Devasa Trafik Parkı Havadan Görüntülendi

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde açılan dev trafik eğitim parkı havadan görüntülendi. Bilinçli sürücülerin yetişmesi adına önemli bir görev üstlenecek parkın açılışı, binlerce kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.

Minik Sürücüler İçin Devasa Trafik Parkı Havadan Görüntülendi
Kocaeli’nin Başiskele Belediyesi tarafından yaptırılan ve çocukların trafik eğitimine önemli katkılar sağlayacak ’Trafik Eğitim Parkı’ hizmete girdi. Açılışa AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı.

Barbaros Mahallesi’nde yaklaşık 7 bin metrekarelik alan içerisinde yapımı tamamlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Ramazan ayının ikinci gününü sizinle birlikte paylaşıyoruz. Ramazan ayımız mübarek olsun. Biz istedik ki geleceğimizin umudu olan çocuklarımız trafik canavarı değil trafik kahramanı olsun. Burada bulunan 7 bin 700 metrekarelik alanı bölge halkımıza ve çocuklarımıza yakışır bir şekilde düzenledik. Başiskele olarak yaptığımız eserlerle hem Başiskele’ye hem de hayatımıza değerler katmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı sizin bizlere vermiş olduğu yetkiyi ve kaynakları kullanarak yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Başiskele’yi Kocaeli’de parlayan bir yıldız, aynı zamanda 7 yıldızlı bir kent haline getirmek için dizayn ettik. Amacımız göz boyamak değil kalıcı eserler bırakmaktır. Görmüş olduğunuz bu eser de bunun göstergesidir. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla özellikle bayanlarımız ve gençlere yönelik yaptığımız spor salonlarımız ve gençlik merkezlerimizin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Sadece 3 ay içinde 14 açılış gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise konuşmasında, "Güzel bir hizmetin açılışına şahitlik ediyoruz. Gençlerimize, yavrularımıza yaptığımız hizmetlerin hepsi az. Onlara daha müreffeh, daha yaşanabilir şehirler, mahalleler ve ülke bırakma sorumluluğu bizlerin üzerinde. Hem çocukların eğitimiyle alakalı hem de ailelerin nefes alacağı bu güzel eğitim parkını hayata geçiren değerli belediye başkanımız Hüseyin Ayaz’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çocuklar usta sürücü olacak

Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul’un duası ile açılış kurdelesi kesilen Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı hizmete girdi. Parkta çocuklar yaya, yolcu ve sürücü olarak yapılması gerekenleri yaşayarak görecek, yaşam boyu unutamayacak şekilde öğrenecekler. Okul öncesi ilk ve ortaöğretim öğrencileri, derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı bulacak. Çocuklar bu parkta gündelik hayatta her an karşı karşıya kaldıkları trafik ortamını güvenli bir alanda yaşayarak öğrenecek ve yaşamları boyunca uygulayacak. Trafik eğitim pistinde, Başiskele’nin şanslı çocuklarına usta öğreticiler tarafından trafik kuralları öğretilecek. Böylelikle çocuklar öğrendikleri trafik bilgileriyle büyüklerine örnek olacak. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın seçim beyannamesinde yer alan ve tamamlanan bu parkta çocuklar eğlenerek bilgiye ulaşacak, hayata bilinçli olarak hazırlanacak. Açılışın ardından çocuklara bisiklet dağıtıldı.

Program iftar programı ile devam etti. Binlerce vatandaş aynı iftar sofrasında bir araya geldi.
Kaynak: İHA