Milletvekili Açıkkapı;'Bu Coğrafyanın Kaderi İçin Verilen Mücadelenin Adı İstanbul'un Fethidir'

564 yıldır bu coğrafyanın kaderi için verilen mücadelenin adının İstanbul’un Fethi olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “İstanbul’un Fethi basit bir fetih değildir. Bir çağı açmış bir çağı kapatmıştır. Yeni açılan çağ bölgenin egemenliğini sömürgeci zihniyetten devralan ve gittiği her yere adalet, medeniyet, huzur getiren bir büyük devletin hala bu güçlere karşı 564 yıldır verdiği insanlığa hizmet savaşının adı olmuştur”dedi.

Milletvekili Açıkkapı;'Bu Coğrafyanın Kaderi İçin Verilen Mücadelenin Adı İstanbul'un Fethidir'
AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı açıklamada,"1453 yılının 29 Mayıs günü yani o kutlu günde büyük Padişah Fatih Sultan Mehmet ve askerleri bin yıla yakın bir zamandır bölgede zulüm ve sömürgecilik faaliyetleri yürüten zalim bir imparatorluğu tarihin sayfalarına gömdüler. Böylece Osmanlı’nın önderliğinde yeni bir çağı başlattılar. Bu Çağ bölgeye adalet, istikrar ve huzur getirme çağı olacaktı. Tabii ki Osmanlı, sömürgeci güçlerin asla bu coğrafyadan kanlı ellerini çekmeyeceklerini biliyordu ama asla yılmadı asla savaşmaktan geri durmadı. İstanbul’un Fethiyle Devlet-i Aliyye bu coğrafyada 564 yıldır süren jeopolitik ve jeo ekonomik bir savaşın içine girdi. Büyük tarihçimiz rahmetli Halil İnalcık diyor ki ’Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu günden bu güne Dünya’da Osmanlıyı ilgilendirmeyen hiç bir olay olmamıştır”. Aslında büyük tarihçinin belirtmeye çalıştığı şey tam da günümüzde yaşadığımız şey. Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyası bereketli toprakları ve kadim kültürü ile binlerce yıldır istilaların ve sömürgecilik faaliyetlerinin merkezi oldu. Bu coğrafya Osmanlı Devleti döneminin sonlarına doğru keşfedilen Petrol yatakları ile sömürge ve kan dökme yarışının odak noktası haline geldi. İstanbul’un Fethiyle devre dışı kalan sömürgeci güçler saldırılarına çeşitli kılıklarda devam etti. Aslında bu sömürgeci güçlerin ve onların kuklaları olan örgütlerin halen aktif tehdidi devam etmektedir"diye konuştu.

Sömürgeci hegemonyanın tehditlerinin kimi zaman askeri cuntalar, kimi zaman, PKK ve DAİŞ gibi taşeron örgütler olarak kimi zamanda en tehlikeli halinde içimize sinsice yuvalanmış din maskeli FETÖ’cü teröristler şeklinde çıktığını aktaran Milletvekili Açıkkapı," Bizlerin bu coğrafyada İstanbul’un Fethiyle başlayan sömürgecilere karşı savaşı bizim için bir çok gereklilikleri de beraberinde getiriyor. Bunlar birlik olma, uyanık olma, güçlü olma ve Liderine sahip çıkma olarak tanımlanabilir. Bakınız Türk Milleti ne zaman kendisini sömürgeci güçlere karşı avantajlı ve güçlü duruma getirecek bir lider bulsa ya asıldı ya da farklı yollardan devre dışı bırakıldı. Peki bu oyunların yani Adnan Menderes’lerin, Turgut Özal’ların devre dışı kalmaları kime yaradı. Bu saldırıların odağında her zaman Türk Milleti oldu ve olmaya devam edecek. En son dönemde Türk Milleti’nin bağrından çıkmış dünyaya liderlik öğreten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük Türkiye ülküsüyle çıktığı yolda uğradığı ihanetleri, suikastları komploları hep beraber yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Allah’a hamdolsun ki gerek 17-25 Aralık gerek 15 Temmuz gibi dönüm noktalarında Türk Milleti her zaman bu müstesna Liderine sahip çıktı ve çıkmaya da devam edecek . FETÖ teröristlerinin batılı emperyal güçlerle ortak yaptığı saldırılar hala devam ediyor ama hamd olsun hem Milletimiz hem Liderimiz Erdoğan dimdik ayakta. Son olarak belirtmek isterimki İstanbul’un kutlu Fethinden bugüne 564 yıldır süren savaş bizden sonraki nesillere devrederek devam edecektir. Nurun Tağut ile savaşı Allah’ın izniyle Nur’un galibiyeti ile son bulacaktır. Bizim gençlerimizin ve Milletimizin bu büyük savaşta her zaman uyanık ve tetikte kalması şarttır ve gereklidir"diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA