Mersin'de Ramazan Etkinlikleri Sürüyor

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının gelmesi ile beraber Ulu Camii Meydanı ve Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen Ramazan etkinlileri, ikinci gününde yine İçellilerden yoğun ilgi gördü.

Mersin'de Ramazan Etkinlikleri Sürüyor
Ramazan ayının ikinci gününde Ulu Camii Meydanı’nda toplanan İçelliler, İftara Doğru Saz Eserleri ekibi ve Mehmet Beyazıt’ın seslendirdiği tasavvufi şiirler ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile oruçlarını açtı.

İftar programının ardından Atatürk Parkı’nda kurulan Feshane alanını ziyaret eden vatandaşlar, birbirinden renkli aktivitelerin yer aldığı alanda aileleri ile birlikte keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı. Feshane evlerinde çocuklar için oluşturulan oyun alanlarında minikler gönüllerince eğlenirken, Amfi Tiyatroda Kocaeli Tiyatro İz Grubu tarafından sahnelenen çocuk oyunu ‘Okulumu Seviyorum’ ve ‘Hediyeli Çocuk Yarışması’, çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. Ayrıca İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından alandaki tüm çocuklara pamuk şekeri ikram edildi.

Musa Eroğlu İçellilerle buluştu

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Feshane alanında keyifli bir akşam yaşayan İçelliler, etkinlik sonunda sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu’nun seslendirdiği türkülere eşlik etti.

Konseri izlemeye gelenler arasında yer alan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise sahneye çıkarak, sanatçı Musa Eroğlu’na çiçek hediye etti. Musa Eroğlu’nun İçel için bir marka olduğunu ifade eden Kocamaz, “İçel marka bir kent ama Musa Eroğlu da İçel’in ayrı bir değeri ve ayrı bir markası. Kendisinin hemşehrisi olmaktan gurur duyuyorum. Bizleri ve Türk kültürünü çok güzel bir şekilde temsil ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birbirinden güzel türkülerin söylendiği gecede İçelliler adeta türkü ziyafeti yaşadı.
Kaynak: İHA