Ladik'ten Kısa Kısa

Ayçiçeği tarlalarında ikinci ekim yapıldı.

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, bozkurt böceği ve kuşlar tarafından verilen zarardan dolayı ayçiçeği tarlalarında ikinci ekime başlanıldığı bildirildi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticilerin daha önce ekim yaptıkları ayçiçeği tarlalarına bozkurt böceği ve kuşların verdiği zarardan dolayı ikinci ekim yapmak için üreticilerin talebi üzerine getirdikleri ayçiçeği tohumunun dağıtımına başladıklarını söyledi.

'Bozkurt böceği gece vakti, ayçiçeği ekili tarlalarda çimlenmekte olan tohumu, kuşlar da gündüz toprak üstüne çıkan ay çiçeği filiz kısmını yemek suretiyle ürün kaybına sebebiyet vermektedir. Bu durumda ayçiçeği tarlalarına ikinci ekim yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu nedenle ikinci ekim yapmak üzere 150 kilo ayçiçeği tohumu getirerek dağıtımına başladık.' dedi.

Kuşları korkutmak ve ekili araziye gelmelerini engellemek amacıyla üreticilerin 15 dakikada patlayan mekanizmalı alet kullandıklarını bildiren Demir, üreticilerden zararlı böceklerle mücadele konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile serbest ziraat mühendislerine başvuruda bulunmalarını istedi.

- Ladik Belediyesinin çalışmaları

Belediye Başkanı Selim Özbalcı, gri renkli çöp konteynerlerinin Ladik'in yeşil dokusuyla uyumla hale getirildiğini bildirdi.

Özbalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez ve kırsal mahallelerde bulunan konteynerlerin sayısını artırarak çöp toplama hizmetine ve çevre temizliğine büyük önem verdiklerini, sokak, cadde ve meydanların daha estetik bir görünüme kavuşması için konteynerlerin üzerine suni çimle kaplı giydirmeler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Hem çöplerin dışarıdan görülmesinin engellendiğine hem de konteynerlerin daha estetik bir görünüme sahip olduğuna dikkat çeken Özbalcı, şunları dile getirdi:

'Daha önce temizlik bilincini geliştirmek için Bahar Temizliği kampanyaları düzenlemiştik. Özellikle çöp toplama hizmetleriyle ilgili yatırımlarımızı yeni araçlar alarak aralıksız sürdürüyoruz. Bütün mahallelerimize eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Yollarımız her gün süpürülüp, tavlanıyor. Refüjler, kaldırımlar ve yol kenarları temizleniyor. Çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Böylelikle sokaklarımız daha estetik ve temiz bir görünüme kavuşuyor. Bu çalışmalar kapsamında da çöp konteynerlerimize çim giydirme yaptık. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Çöp konteynerlerimizin yeşile giydirilmesiyle birlikte sokak, cadde ve meydanlarımız da güzel ve estetik görünüme kavuşmuş oldu.'

Kaynak: AA