İstanbul'dan Getirilen 4 Kilo Bonzai İle İlgili 5 Gözaltı

İstanbul’dan yolcu otobüsü ile Samsun’a getirilirken ele geçen yaklaşık 4 kilo bonzai ile ilgili gözaltı sayısı 5’e yükseldi.

İstanbul'dan Getirilen 4 Kilo Bonzai İle İlgili 5 Gözaltı
Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda uyuşturucu tacirlerinin İstanbul’dan yüklü miktarda sentetik uyuşturucuyu Samsun’a getirecekleri ve piyasaya sürecekleri bilgisi alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul’dan yolcu otobüsü ile gelen ve uyuşturucuyu getiren kurye Samsun’un Kavak ilçesi Çakallı mevkisinde otobüsten indi. Samsun’dan otomobil ile onu karşılamaya giden 2 kişi ile kurye, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla kovalama sonucu yakalandı. Kuryenin getirdiği çantada yapılan aramada yaklaşık 4 kilo bonzai ele geçti. Operasyona narkotik dedektif köpeği Keia adlı Alman kurdu da destek verdi.

Ele geçen uyuşturucunun 40 bin paket uyuşturucuya tekabül ettiği açıklandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 kişinin sorgusu devam ediyor.
Kaynak: İHA