İstanbul'da 'Kapkaç' Operasyonu

Beylikdüzü'nde, bir firma çalışanının bankadan çektiği 225 bin liranın içinde bulunduğu çantayı 'kapkaç' yöntemiyle çaldıkları iddiasıyla yakalanan 5 kişiden 4'ü tutuklandı Şüphelilerin olayı gerçekleştirdikleri anlar güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Beylikdüzü'nde, içinde 225 bin liranın bulunduğu çantayı 'kapkaç' yöntemiyle çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir firmada çalışan E.Ç'nin, 15 Mayıs'ta bankadan çektiği 225 bin liranın içinde bulunduğu çantasının Cumhuriyet Mahallesi'nde 'kapkaç' yöntemiyle çalınmasının ardından çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve görgü tanıklarıyla görüşen polisler, şüphelilerin kullandığı otomobilin plakasının sahte olduğunu belirledi. Otomobilin gittiği Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt'taki çok sayıda güvenlik kamerası kaydını izleyen ekipler, olayı gerçekleştiren 5 şüphelinin kimliklerini tespit etti.

Polis ekiplerinin operasyonunda, zanlılar A.D, A.Ş, Z.S, T.Y. ve M.F.G. yakalandı. Şüphelilerin, banka nakil araçlarına ve bankalardan yüklü miktarda para çeken kişi yönelik hırsızlık hazırlığı yaptıkları iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.D, A.Ş, Z.S. ve M.F.G. tutuklandı, T.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin parayı çalma anı, olayın meydana geldiği bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.
Kaynak: AA