Harçlıklarıyla Kütüphane Yaptı

İÜ öğrencisi olan Esra Araz, harçlıklarıyla Erzincan'da bir ilkokulda kütüphane oluşturdu.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Esra Araz'ın harçlıklarıyla eşya alarak Erzincan'da bir ilkokulda oluşturduğu kütüphane hizmete girdi.

İÜ Coğrafya Bölümü 3. öğrencisi Esra Araz'ın (28) harçlıklarını biriktirerek masa dolap gibi eşyasını alarak Erzincan'daki Fevzi Efendi İlkokulu'nda oluşturduğu kütüphane tamamlandı.

Kitaplarını ise ailesi ve arkadaşlarının desteği ile alan Araz'ın dedesi Kerim, babaannesi Emine Araz adına yaptırdığı kütüphane açıldı.

Açılışta konuşan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün kentte bu yıl hayırsever vatandaşlarca 6. kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Esra Araz'a da kütüphane yaptırdığı için teşekkür etti.

Esra Araz da kütüphanenin masa ve dolaplarını harçlıklarıyla, kitaplarını ise ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle tamamladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

'Öğrencilerimizin kütüphaneden faydalanması bizi çok mutlu eder. Güzel bir kütüphane oldu ve inşallah buradaki öğrencilere de bir faydası dokunur. Erzincanlı olduğum için böyle bir şey yapmak istedim. Umarım öğrencilerimizi bir nebze de olsa bu kütüphaneyle mutlu etmişizdir.' dedi.

Kaynak: AA