Engelliler İstanbul'un Fethi İçin Daldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir grup görme ve bedensel engelli su altında 'Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız' yazılı pankart açtı Dünya engelli dalış rekortmeni ortopedik engelli Esmeray: 'Fatih'in torunları olarak hiçbir zaman ve zeminde engel tanımadığımızı gösterdik'.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 16 görme ve bedensel engelli, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla dalış yaptı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Karesi Belediyesi ve bazı şirketler ile Ayvalık Prodivers Dalış Kulübü işbirliğiyle Karaada açıklarında gerçekleşen etkinlikte, görme ve bedensel engelli 16 dalgıç, su altında 'Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız' yazılı pankart açtı.

Uluslararası engelliler dalış eğitmeni Kubilay Kılıç nezaretinde gerçekleşen etkinlikte 13'ü Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği üyesi, 3'ü bedensel 13'ü bedensel engelli 16 kişi dalış yaptı.

Dünya engelli dalış rekortmeni ortopedik engelli sporcu Cem Esmeray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sadece çekimler için ve Fatih'in torunları olduğumuza göstermek adına sakal ve bıyık bıraktım. Aslında bugün biz burada görme engelli arkadaşlarımızın dalış faaliyeti gerçekleştiremeyeceğine ilişkin genel bir kanıyı çürüttük. Fatih'in torunları olarak hiçbir zaman ve zeminde engel tanımadığımızı gösterdik.' dedi.

Dalışlara katılan 24 yaşındaki görme engelli İbrahim Çetinkayalar da su altının çok güzel olduğunu belirterek 'İlk kez dalış deneyimim olmasına rağmen korkmadım. Sadece üzerimdeki ağırlıklar nedeniyle biraz sıkıntı yaşadım. Dalış çok güzeldi. Herkese tavsiye ediyorum. Bu büyük heyecanı gözleri gören ya da görmeyen herkesin yaşaması gerektiğine inanıyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA