Efeler'de Dereceye Girenler Belli Oldu

Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2017 yılı Ödüllü Atık, Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası’ sona erdi. Kampanya kapsamında 9 kategoride düzenlenen yarışmada, ilk 3’e girenler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Efeler Belediye Meclis Salonunda düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklar.

Efeler'de Dereceye Girenler Belli Oldu


Düzenlenen ödüllü kampanya hakkında bilgi veren Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Atık pil kampanyası, çocuklar, gençler, yetişkinler, okullar, mahalleler, firma ve kurumlar kategorisinde, atık yağ kampanyası da okullar, firmalar ve kurumlar kategorisinde düzenledik. Bugüne kadar belediyemizdeki makinelere atık pil ve yağlarını bırakarak puanlarını alan vatandaşlarımız ve toplu olarak teslim yapan firmalarımız standımıza gelerek ödüller için kayıtlarını yaptırdı. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamızda bugüne kadar yaklaşık 3 ton atık pil ve yaklaşık 1 ton da bitkisel atık yağ topladık. Çevre duyarlılığına önemli bir katkı sağladığımıza inandığımız bu kampanyada dereceye girenleri kutluyorum. 5 Haziran Dünya Çevre Gününde düzenleyeceğimiz ödül törenimizde de ödül almaya hak kazananlara çeşitli hediyeler vereceğiz ” ifadelerini kullandı.

Atık Pil Toplama Kampanyasında ilk 3’e girenler;

Atık Pil Toplama Kampanyasında Okul Kategorisinde 636.37kg ile Mustafa Kiriş Ortaokulu birinci, 615.52 kg ile Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ikinci, 380.42 kg ile de 7 Eylül İlkokulu üçüncü oldu.

Çocuklar kategorisinde topladığı 88 kg atık pil ile Nida Göçenoğlu birinci, 47. 07 kg ile M. Kağan Salış ikinci, 38 kg ile de Beyza Nur Durmaz üçüncü oldu.

Yetişkinler kategorisinde topladığı 35.09 kg atık pil ile Murat Arıcan birinci, 26.35 kg ile İlhami Demirtaş ikinci, 12.82 kg Osman Nüshet Özkan üçüncü oldu.

Gençler kategorisinde 14.34 kg ile Osman Dedeoğlu birinci, 5.8 kg ile Bekir Süzer ikinci, 5.18 kg ile Murat Ateş üçüncü oldu.

Firma&Kurum kategorisinde 78.6 kg ile Kaya Geri Dönüşüm birinci, 21 kg ile Tok Elektronik ikinci, 4.52 kg ile Jantsa üçüncü oldu.

Muhtarlık kategorisinde toplanan 9 kg ile Meşrutiyet Mah. Muhtarlığı olurken toplanan 6.5 kg atık pil ile Adnan Menderes Mah. Muhtarlığı ikinci oldu.

Atık Pil Makinesi Puanına göre topladığı 1780 puan ile İkra Melek Acar birinci oldu.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında ilk 3’e girenler;

Okullar kategorisinde toplanan 301 lt ile Ticaret Odası İlkokulu birinci, 103.88 lt ile 7 Eylül İlkokulu ikinci, 102.09 lt ile Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu üçüncü oldu.

Firma&Kurum kategorisinde 25 lt ile Adnan Menderes Mah. Muhtarlığı birinci, 21.4 lt ile Gölge Aperatif ikinci, toplanan 10.92 lt ile Meşrutiyet Mahalle Muhtarlığı üçüncü oldu.
Kaynak: İHA