Dünya Müziğinden Örnekler Ankara'da

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra grubu, Tunus asıllı şarkıcı Emel Mathlouthi, Ortadoğu'nun müzikteki yeni temsilcilerinden biri olarak görülen Ester Rada ve Hollandalı grup No Blues Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra grubu, Tunus asıllı şarkıcı Emel Mathlouthi, Ortadoğu'nun müzikteki yeni temsilcilerinden biri olarak görülen Ester Rada ve Hollandalı grup No Blues Ankara'da konser verecek.

Altus Kültür-Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, 'Djelem Djelem' adlı parçalarıyla öne çıkan 'Barcelona Gipsy Balkan Orchestra' grubu, 31 Mayıs Çarşamba günü saat 21.30'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'nda sahne alacak.

Doğu Avrupa'nın geleneksel çingene ve Yahudi şarkılarını kendilerine özgü yorumlayan ve 7 farklı kültürü 7 farklı ülkeden müzisyenle buluşturan grup, daha önce kullandıkları 'Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra' ismiyle de tanınıyor.

Geleneksel melodileri, elektro ve trip hop ile harmanlayan Emel Mathlouthi de yeni albümü 'Ensen'in Türkiye prömiyeri için Ankaralı müzikseverlerle buluşacak. Tunus asıllı Mathlouthi, 1 Haziran Perşembe günü saat 21.30'da MEB Şura Salonu'nda sahneye çıkacak.

Klasik müzik ve caz dinleyerek büyüyen aynı zamanda Pink Floyd, Bob Dylan ve Joan Baez hayranı olarak bilinen Mathlouthi, Arap Baharı'nın yaşandığı sırada yayınladığı 'Kelmti Horra' isimli eseriyle adını dünyaya duyurdu.

- Ester Rada ve No Blues, Ankara Palas'ta sahne alacak

Ortadoğu'nun müzikteki yeni temsilcilerinden biri olarak görülen ve yaşadığı coğrafyanın kozmopolitliğinden beslenen Ester Rada ise Etiyopya cazı, funk, soul ve R&B'yi incelikle birleştirdirdiği şarkılarını Ankaralı müzikseverlerle buluşturacak.

Amerika, Kanada ve Avrupa'yı kapsayan turneleri ve 'Glastonbury Festivali'nin de aralarında bulunduğu pek çok öne çıkan etkinlikte sahne alan Rada, 4 Haziran Pazar günü saat 21.30'da Ankara Palas'ta konser verecek.

Blues ve Arap müziğini 'Arabicana' adıyla kendi tarzlarında sentezleyen Hollandalı müzik grubu No Blues da 12 Haziran Pazartesi günü saat 21.30'da Ankara Palas'ta müzik ziyafeti verecek.

Altus Kültür Sanat organizasyonu ve Ankara Fransız Kültür Merkezinin desteği, İsrail Büyükelçiliği iş birliği ile gerçekleşecek konserlerin biletlerine, 'www.biletix.com' ve Biletix yerel satış noktalarından ulaşılabilecek.
Kaynak: AA