Döşemealtı'nda Önce İftar Sonra Tiyatro Gösterisi

Döşemealtı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan ayı iftar sofralarının ikincisi Yeşilbayır Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mahalle sakinleri önce iftarlarını açtı sonra da Amfi Tiyatro da orta oyunu izledi.

Döşemealtı'nda Önce İftar Sonra Tiyatro Gösterisi
Döşemealtı Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl 8 ayrı mahallede kurulacak iftar sofralarıyla 45 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Döşemealtı’nda ilk iftar sofrası Döşemealtı Semt Pazarı’nda kurulurken ikincisi de Yeşilbayır Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği iftar sofrasına Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Başkan Yardımcısı Zafer Yörük eşleriyle birlikte katıldı.

Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının da yer aldığı iftar sofraları Ramazan ayı boyunca 8 mahallede ve Döşemealtı Semt Pazarında her gün kurularak 4 çeşit yemek dağıtılacak.

Ramazan coşkusu mahallelere taşındı

İftarını açan mahalle sakinleri daha sonra Döşemealtı Belediyesi tarafından kurulan Halk Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘İftarlık Komedya’ adlı orta oyununu izledi. Ayhan Rüzgarlı’nın yazdığı İftarlık Komedya isimli müzikli komedi oyunu büyükten küçüğe herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Vatandaşları selamladı

Oyunun sonunda sahnede tiyatro oyuncularını tek tek tebrik eden Başkan Genç, ramazan ayının ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi. Döşemealtı Halk Tiyatrosu’nun 1 yıl önce kurulduğunu dikkat çeken Genç, "Her hafta çeşitli oyunlarla Döşemealtı’nı sanatla buluşturuyorlar. En büyük alkışı onlar hak ediyor” dedi.

Başkan Genç, konuşmanın ardından oyuncularla birlikte vatandaşları selamladı.

8 Mahalle de iftar sofrası ve tiyatro gösterisi var

Döşemealtı Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle, her akşam Döşemealtı Semt Pazarında iftar sofrası kurarken, 3 Haziran tarihinde Ilıca Pazaryerinde, 4 Haziran’da Çıplaklı Mahallesi TOKİ’de, 10 Haziran’da Dağbeli Pazaryeri, 11 Haziran Bademağacı Pazaryeri, 17 Haziran’da Çığlık Pazaryerinde, 18 Haziran da Nebiler pazaryerinde önce iftar sofraları daha sonra da tiyatro gösterisi yapılacaktır.
Kaynak: İHA