Deprem Bölgesinde Çadırda Yaşam Devam Ediyor

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin ardından hasar meydana gelen Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesi’nde çadırlarda yaşam 2. gününde devam ediyor.

Deprem Bölgesinde Çadırda Yaşam Devam Ediyor
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde geçtiğimiz 27 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası evleri hasar gören ailelerin çadırlardaki yaşamları devam ediyor. Deprem nedeniyle en çok hasarın meydana geldiği Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesi’nde kurulan çadırlarda vatandaşların bekleyişi sürüyor. Böylesi bir depremi ilk defa yaşayan vatandaşların bazıları ise ilçeyi terk ederek çevre ilçelerde yaşayan akrabalarının yanına sığındı. Depremin ardından kurulan çadırlarda annesiyle birlikte yaşayan Osman Avcı, AFAD’ın hızlı müdahalesinden memnun olduklarını belirterek, "Depremler beklenmedik şekilde oluyor. İlk gün annem buradaydı. Panikle dışarı kaçmış. Depremleri çok sert hissediyoruz. Sallantılar oluyor. Depremin ilk gününde hemen çadır geldi. AFAD ekipleri çadırımızı kurdu. Memnunuz. Bir problemimiz yok şu anda. Devletimiz yanımızda bizim" dedi.

Deprem nedeniyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan Hanife Şahin ise "Akşamları yatamıyoruz. Korkuyoruz. Akrabalarımızın evinde kalıyoruz. Eşyalarımızı dışarı çıkarttık. Yapabildiğimiz kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben korkuyu atlatamadım. Böyle bir depremi ilk defa yaşadık. Daha önceden de deprem oldu ama bu gürültüyle geldi. Ben bile hala şoktayım. Hayat çok zor geçiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA