Çine'de Korkulan Olay Başa Geldi

Aydın’ın Çine ilçesinde başlatılan toplulaştırma çalışmalarının plansız yapıldığı gerekçesi ile yaklaşık bir hafta önce toplanıp Aydın Valiliği’ni uyaran çiftçiler, ekili arazileri sel suları altında kalınca bu defa isyan ettiler. Sadece ürünlerin ve emeklerinin heba olmadığını yetkililerin sorumsuz davranarak milli ekonomiye zarar verdiğini ileri süren Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Uyarımızı aldırış etmedikleri gibi meteorolojik veriler ortadayken pazar günü tatilinden vazgeçmeyip gerekli önlemi almayanlardan da şikayetçiyiz. Devlet bizim zararımızı karşılayacak ama devletin zararı ne olacak?” dedi.

Çine'de Korkulan Olay Başa Geldi
Geçtiğimiz hafta bir grup çiftçi, muhtar ve Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan Yağcılar ve Evciler arasında başlayan arazi toplulaştırma projesi çalışmalarının yapıldığı alanda toplanıp yetkililerin yanlış plan üzerinde çalışma yaptığını ileri sürmüştüler. Toplulaştırma çalışmalarının çiftçiler uyarılmadan ekili alanların olduğu bölgede yapıldığını bunun yanı sıra bölgeden geçen dere yatağı ıslah çalışmasının yanlış yönde yapıldığını belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, ilgili ve yetkili olan herkesten yardım istemişti.

Aradan geçen yaklaşık bir haftalık süre boyunca hiç kimsenin kendilerini dinlemediğini hafta sonu gerçekleşen yağışla birlikte korkulan olayın başlarına geldiğini belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Atıgan, “Çalışmalar başladığında biz bu olayın böyle tehlike arz edeceğini söylemiştik. Yıllardır yaşadığımız topraklarda ne zaman ne olacağını bilen kişiler olarak yetkilileri uyardık. Ancak bizi kale alan olmadı. Basın yoluyla da açıklama yapıp adeta yalvardık. Ancak böyle büyük projeyi yapan yetkililer ne bize ne de görüşlerimize değer vermedi. Toplulaştırma projesinden değil projenin uygulanış şeklinden rahatsız olduğumuzu dile getirdik. Bugün korktuğumuz olay başımıza geldi. Yetkililerin yanlışından dolayı yüzlerce dönüm ekili alan zarar gördü. Birileri Pazar günü tatilini yapıyor, çiftçi çile çekiyor. Bizim zararımız devlet tarafından karşılanacak ama bu boşa giden milli servetin hesabı ne olacak?” diyerek yetkililere sitem etti.

Yağcılar Mahallesi Muhtarı Rafet Aydın ise toplulaştırma projesi kapsamında yapılan her toplantıda bugün yaşanan faciayı önceden yetkililere haber verip uyardığını ancak kimsenin kendilerini dinemediğini belirterek “Biz bu arazilerin yıllardır sahibiyiz. Uyarılarımızı aldırış etmediler. Hem bize haber vermeden çalışmaya başladılar hem de bizleri çiftçiyle karşı karşıya getirdiler. Şimdi tarlaların durumu ortada” dedi.

Kaynak: İHA